Logo Realitatea.md

Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

16 Ianuarie 2020, 17:49 // Actualitate

Mai mulți șoferi de la Regia „Autosalubritate” i-au scris primarului general al Capitalei, Ion Ceban, în care se plâng pe condițiile proaste de muncă, dar și salariile mari ale conducătorilor, comparativ cu cele ale muncitorilor. Potrivit scrisorii, în timp ce toți bugetarii primesc un tichet de masă cu o valoare de 45 de lei, cei de la „Autosalubritate” primesc unul cu o valoare de doar 15 lei. La fel, potrivit lor, pentru șase zile de muncă pe săptămână de la 5:00 până la 18:00 salariile șoferilor nu depășesc 10 mii de lei, în timp ce directorul „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, ar avea un salariu lunar de 60 de mii de lei, iar cei din „clanul lui” primesc un salariu lunar de 20 de mii de lei.

Realitatea.md a intrat în posesia scrisorii după care i-a adresat câteva întrebări în legătură cu aceasta și primarului general Ion Ceban. La momentul publicării știrii, nu avem un răspuns de la acesta.

foto: autosalubritate.md

Publicăm mai jos textul (neredactat) integral al scrisorii:

„Dm, Primar Ion Ceban, mai întîi vrau foarte mult să vă rog mai întîi, ca să rămîn anonim după ce veți citi acest mesaj. Sunt un şofer de la Autosulubritate, cîn au fost alegirile am tras speranțe şi sperăm , că veți înpriştia toată şefia asta nesimțită cu tot clanu lui Axsentev adus în aciastă companie , şi pe care îi aduce şi la ziua de azi. Mai întîi vrau să vă întreb de ce toți bujetari primesc tichetu de alimentare în sumă de 45 lei pe zi, dar noi primim numai cîte 15 lei pe zi ori noi nu suntem socoți de oameni . De ce în primărie se aduce informație că şoferi primesc salariu de la 15 mi lei, şi mai sus dar în realitate primesc maxim pînă la 10 mii , dar lucrăm 6 zile în săptămână chiar şi duminica de la 5.00 pînă la 18.00 dar ne calculiază numai 7 ore pe zi. Da nui o problemă că lucrăm şi duminica dar măcar să fim răsplătiți după merit, da nu Axentev are salariu de 60 mii lei clanu lui care sunt aduşi de ei primesc cîte 20 mii lei , dar noi şoferi lucrăm pentru Axentev şi clanu lui. De egzemplu nouă ne calculiază salariu din curse efectuate , o cursă costă 55 lei , diminiața la ora 5 eşim la linie efectuăm o cursă se strică maşina, suntem aduşi în garaj la reparație stăm înpreună cu mecanici şi repărăm maşina pînă la sara 18.00 da salariu ne calculiază numai pentru cursa efectuată 55 lei . Da de băeți care lucriază pe maşini de marca zil nici nu mai vorbesc cum îşi bat joc de ei . Axsentev şia adus şef de coloană auto ( Bolgari Alexsandru ) îşi bate joc de ei . Acuma şiau adus şef adjunct coloana auto , iară 20 mi lei salariu , asta minus 20 mii lei de la şoferi . dm, primar pentru ce atîția şefi în compania asta , Şefi mecanic Şefi mecanic adjunct 4 persoane Şefi pompieri Şef pompieri adjunct Şef pază Şef pază adjunct Şi aşa o listă plină de şefi. Bolgari Alexandru, în cantina companiei şia adus soția sa în calitate de şef bucătar. Şi aşa o mulțime fără delegi . Dm, primar vă rugăm interveniți cît mai urgent că la final noi şoferi efectuăm cel mai greu lucru dar suntem cei mai sărăciți de tot clanu lui Axsentev. VĂ ROG MULT NU DEVULGAȚI NUMELI MEU . Pentru că voi fi pedepsit foarte aspru .”

Conform celui care a expediat scrisoarea în adresa Realitatea.md, solicitând anonimatul, deși i s-au adresat de mai multe ori primarului general Ion Ceban cu această scrisoare, de pe diferite conturi, deocamdată nu au primit niciun răspuns.

Fiind într-o deplasare la Moscova, până la această oră Ion Ceban nu a răspuns nici mesajului nostru.

Realitatea.md va reveni cu o știre ulterioară în cazul în care edilul Capitalei va face precizări în legătură cu situația șoferilor de la Regia „Autosalubritate”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile