Logo Realitatea.md

Șoferul din Italia care a sechestrat copiii în autobuz, acuzat de terorism. Motivul său ar fi o dramă de familie

21 Martie 2019, 12:16 // În lume

Șoferul de origine senegaleză, care a incendiat un autobuz şcolar în nordul Italiei, a fost inculpat pentru răpire, tentativă de ucidere în masă şi terorism, au anunţat autorităţile, precizând că nu există indicii că suspectul ar fi avut vreo legătură cu Stat Islamic sau alte grupări extremiste, scrie Mediafax.

Foto: Manchikoni.com

Bărbatul voia să pedepsească Europa pentru politicile privind imigranţi, inacceptabile în opinia lui, şi în semn de protest faţă de moartea a mii de imigranţi în Marea Mediterană, a declarat procurorul antiterorist Alberto Nobili, informează site-ul agenţiei Dpa.

Potrivit unui copil aflat la bordul autocarului, bărbatul le-a spus că voia se răzbune pentru moartea celor trei fiice ale sale, care s-au înecat în timpul traversării Mării Mediterane spre Italia.

Nobili a comunicat că suspectul, care a postat o înregistrare pe YouTube în care anunţa atacul, pare să fi acţionat singur, fără să aibă legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic ori alte organizaţii extremiste.

„Vreau să se termine cu oamenii morţi în Marea Mediterană”, a strigat şoferul autobuzului în timp ce a incendiat vehiculul în zona San Donato Milanese, la periferia oraşului Milano, relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate italiene, şoferul se numeşte Ousseynou S., este originar din Senegal, a primit cetăţenie italiană în 2004 şi are antecedente penale pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate şi pentru agresarea unui minor. În autobuz se aflau elevi ai unei şcoli generale de la periferia oraşului Milano.

VEZI ȘI:

Șoferul unui autobuz a sechestrat și a vrut să ucidă 51 de copii din Italia. Momentul salvării tinerilor (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile