Logo Realitatea.md

Robu, declarat „capabil să fie procuror general interimar”. Nu a fost prezent în plen!

30 Iulie 2019, 14:54 // Societate

Candidatura lui Dumitru Robu a fost votată de majoritatea parlamentară pentru suplinirea funcției de procuror general interimar. Procurorul nu a fost prezent în plen pentru a-i fi acordate întrebări, în schimb vicespeakerul Alexandru Slusari, care l-a prezentat pentru fotoliul în cauză, le-a ținut piept.

Potrivit lui Alexandru Slusari, Dumitru Robu ar avea o carieră promițătoare de procuror, acum fiind șef-adjunct la Procuratura municipiului Chișinău, oficiul principal. Pentru vicespeaker, un punct forte este că despre acest procuror presa nu a scris de rău.

În replică, democratul Sergiu Sîrbu a spus: „Vă grăbiți să faceți ce sau în locul cui? Conform regulamentului Parlament, când vorbim despre orice numire, candidatul se invită la audieri și în comisii, și în plen. Să avem posibilitatea să-i dăm niște întrebări. 

Nu avem pretenții la cariera sa, dar am vrut să-l întrebăm dacă este adevărat că pe 12-14 august va veni să ridice imunitatea nu știu cui și o să intenteze nu știu câte dosare. Unde se iau acestei decizii? Se iau conform Codului de Procedură Penală sau conform Codului de răfuială politică”.

„Nu este obligatoriu ca Dumitru Robu să fie prezent la ședință. Nu vrem să facem show. Noi suntem cu o întârziere de 10 ani, dacă tot vorbiți de grabă. Societatea așteaptă schimbări”, a răspuns Alexandru Slusari.

Socialistul Vlad Batrîncea a adăugat că se așteaptă, inclusiv, la eliberarea organelor Procuraturii, făcând referire la declarația celor 600 de procurori care au semnat pentru PDM, fapt pentru care PSRM a votat pentru candidatura lui Dumitru Robu.

Deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, a ținut să menționeze că nu va vota.

Amintim că inițiativa legislativă de numire în funcție a acestui procuror a fost înregistrată în Parlament, pe lângă Alexandru Slusari, de deputații Igor Grosu și Vlad Batrîncea, aceasta deși Parlamentul a acordat trei zile persoanelor să-și depună dosarele.

Candidatura va fi înaintată președintelui țării, Igor Dodon, pentru desemnare prin decret prezidențial.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Chirtoacă, despre candidatura lui Robu la funcția de procuror general interimar: Versus/ un pleșcat pe Lexus

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile