Logo Realitatea.md

Oficiul Național al Viei și Vinului are un nou director

23 Noiembrie 2020, 13:35 // Economie

În următorii patru ani, Oficiul Național al Viei și Vinului va fi condus de Cristina Frolov. Noua directoare a fost aleasă cu 6 voturi din 8, în cadrul concursului desfășurat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Foto: facebook.com/cristinafrolov

Timp de opt ani, Cristina Frolov a fost manager general al vinăriei „Castel MIMI”. A fost membru al Consiliului de Coordonare al ONVV, reprezentând Asociația Vitivinicolă a Regiunii Geografice Delimitate „Codru” și a deținut funcția de președinte a Asociației  Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM).

„Industria vinicolă din Moldova trece printr-o perioadă a schimbărilor, iar problemele cu care ne confruntăm solicită multă colaborare și conlucrare cu toți membrii sectorului. Este nevoie să depunem și mai multe eforturi pentru a promova brandul vinicol de țară, care va avea ca efect creșterea exporturilor vinurilor de calitate. Mai mult, ne propunem să conlucrăm pentru a simplifica procedurile de export, impozitare și certificare, de acces la subvenții și fonduri de dezvoltare, de atragere de investiții suplimentare, care să fie utilizate pentru protecția mediului, pentru consolidarea imaginii și a face față competiției de pe piață prezentată de vinurile ieftine produse în alte țări ale lumii unde condițiile climaterice permit producerea cu niște costuri mult mai mici decât în Republica Moldova. În aceste direcții ne vom consolida eforturile întrucât este nevoie să fie întreprinse acțiuni rapide și curajoase, iar noi, reprezentanții sectorului vinicol trebuie să ne unim forțele și să acționăm împreună pentru binele industriei”, a scris Cristina Frolov într-o scrisoare expediată către toți reprezentanții sectorului vitivinicol din Moldova.

Menționăm că noua directoare a Oficiul Național al Viei și Vinului era felicitată înainte ca rezultatele concursului să fie anunțate public. Iată cum arăta pagina sa de Facebook acum cinci zile:

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile