Logo Realitatea.md

Ofițerii CNA merg cu instruiri pe la Vamă, la o zi de la reținerea unui șef și a trei inspectori ai Serviciului

19 Martie 2019, 11:00 // Societate

Mai multe şedinţe cu angajaţii Serviciului vamal vor avea loc în această săptămână. Începând de azi, experţii Direcţiei educaţie anticorupţie a CNA, în comun cu reprezentanţii Serviciului Vamal, vor susţine prelegeri pe subiecte legate de integritatea funcţionarului public, de legea privind avertizorii de integritate, de ţinerea registrelor cadourilor, de mecanismul de denunţare a actelor de corupţie.

Coincidență sau nu, dar anunțul a fost făcut la o zi de la perchezițiile de la postul Sculeni, soldate cu reținerea a șase persoane, dintre care un șef responsabil de gestionarea bazelor de date ale Serviciului Vamal, trei inspectori și doi intermediari.

Prima şedinţă se desfăşoară pe data de 19 martie la postul vamal Cahul, iar mâine va continua la Comrat. Joi, 21 martie, ofiţerii CNA vor susţine lecţii pentru angajaţii aparatului central al Serviciului vamal, iar pe 22 martie se vor deplasa la Ungheni.

Instruirile anticorupţie fac parte dintr-o amplă campanie de educare şi informare a funcţionarilor din sistemul public, menită să încurajeze integritatea, cinstea şi creşterea gradului de responsabilitate a agenţilor publici.

Tot în această săptămână, Direcţia educaţie anticorupţie a CNA va desfăşura 10 activităţi de instruire pentru lucrătorii medicali din cadrul Centrului de Educaţie Continuă a Personalului Medical şi Farmaceutic, pentru angajaţii Penitenciarului Nr.10, precum şi ai Centrului de instruire al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

CITEȘTE ȘI:

Schema de corupție pusă la cale de angajații de la Vamă și deconspirată de CNA și PA. Care era rolul intermediarilor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4775 0.0000%
USD USD 17.4538 0.0000%
RUB RUB 0.2827 0.0000%
RON RON 4.0751 0.0000%
UAH UAH 0.7235 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile