Logo Realitatea.md

Oleg Poiată a cedat! Pretorul sectorului Centru și-a dat demisia

19 Ianuarie 2018, 13:42 // Societate

Pretorul sectorului Centru al capitalei, Oleg Poiată, și-a anunțat azi demisia. „Luând în considerare că pretorul de sector este reprezentantul primarului în teritoriu, nu am cum să reprezint un primar nelegitim”, și-a comentat decizia funcționarul.

„Comunic despre depunerea cererii de demisie din funcţia de Pretor al sectorului Centru al municipiului Chișinău, având în vedere că actuala conducere a primăriei nu este legitimă și reprezintă o uzurpare a funcției de Primar general al municipiului Chişinău, care trebuie să fie ales de cetățeni prin vot, sau în caz de interimat, desemnat de Consiliu Municipal, de asemenea, prin vot. Pe această cale, ţin să mulţumesc tuturor colegilor din cadrul Preturii sectorului Centru, Primăriei municipiului Chișinău, dar şi din cadrul Direcţiei Generale Transport Public si Căi de Comunicaţie pentru implicarea şi suportul în vederea desfăşurării activităţii curente şi obținerii rezultatelor ca urmare a implementării mai multor proiecte pentru dezvoltarea municipiului Chișinău”, este mesajul postat de Poiată pe rețelele de socializare. 

Amintim că, după demiterea lui Igor Gamrețki din funcția de șef al Direcției generale transport și căi de comunicație, Oleg Poiată a exercitat o perioadă interimatul funcției. Acesta a fost destituit însă de actualul primar al capitalei Silvia Radu, la finele lunii noiembrie 2017, pentru „management defectuos”.

Vezi și:

Situație TENSIONATĂ la ședința Primăriei! Silvia Radu l-a dat afară din sală pe Oleg Poiată: „Eu sunt șefa!” (VIDEO)

Silvia Radu caută oameni în locul lui Fleaș, Poiată, Terehovschi ș.a! Vor fi anunțate concursuri de angajare pentru 8 șefi de Direcții

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4362 0.6186%
USD USD 17.8568 0.0359%
RUB RUB 0.2727 -0.2560%
RON RON 4.0458 0.6418%
UAH UAH 0.7254 -0.4392%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile