Logo Realitatea.md

Olga Cebotari s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski la Tiraspol „pentru a face cunoștință unul cu altul”. Ar fi o sfidare a normelor privind procesul de reintegrare

12 Noiembrie 2020, 15:33 // Actualitate

Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a avut astăzi o întrevedere cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski, la Tiraspol, pentru „a face cunoștință”. Această întrevedere a avut loc pentru prima dată într-un asemenea format, întrucât s-a desfășurat la sediul așa numitor insituții de stat din regiune, lucru care automat ar recunoaște statutul regiunii, de-ndată ce un oficial de la Chișinău a acceptat o asemenea întrevedere.

Foto: novostipmr.ru

Vadim Krasnoselski a felicitat-o pe Olga Cebotari numirea acesteia în fruntea procesului de reintegrare a țării, exprimându-și speranța că participarea Olgăi Cebotari la procesul de negociere „va contribui la reluarea și continuarea efectivă a dialogului „transnistrean-moldovenesc”, care „va asigura în cele din urmă o viață confortabilă și calmă pentru oamenii din Moldova și Transnistria”.

Precizăm că, Olga Cebotari a fost numit în funcția dată la început de săptămână, după ce au fost destituiți cei cinci miniștri democrați.

Olga Cebotari ar deține și cetățenia Federației Ruse.

Amintim că, la sfârșitul lunii iulie, Igor Dodon, l-a primit pe Krasnoselski la Reședința de Stat de la Condrița, care la fel ar fi o sfidare a politicilor privind procesul de negociere în privința rezolvării conflicutului transnistrean. 

Citeste tot despre: Olga Cebotari, Vadim Karsnoselski
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile