Logo Realitatea.md

Olga Guțuțui și-a anunțat demisia din funcția de membră a Consiliului Audiovizualului: CA s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual

15 Noiembrie 2019, 11:24 // Actualitate

După patru ani și jumătate de la numirea în calitate de membră a Consiliului Audiovizualului, Olga Guțuțui și-a anunțat azi demisia. Despre aceasta Olga Guțuțui a anunțat pe pagina sa de Facebook, reiterând același lucru și în cadrul ședinței de astăzi a CA.

Guțuțui a menționat că a venit la CA cu mult curaj, încredere și dorință de a contribui la edificarea unui spațiu audiovizual liber, de calitate și în serviciul cetățeanului. „Un singur vot însă nu este suficient, întrucât deciziile se iau cu majoritate de voturi. Ba mai mult, se pare că deciziile se iau dincolo de pereții autorității de reglementare. Or, altfel nu poate fi explicat faptul de ce Consiliul, din garant al interesului public în domeniul audiovizualului, s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual, din autoritate publică autonomă și independentă, Consiliul a devenit o entitate ce poartă chipiu colorat, iar culoarea acestuia, la o anumită perioadă, se schimbă, după cum se schimbă dimensiunile grupurilor media controlate de către politicieni. Despre aceasta vorbesc deciziile, atitudinile și abordările autorității de reglementare. Este o realitate tristă, dar care nu poate fi negată”, a scris membra CA.

În aceste condiții, Olga Guțuțui și-a anunțat demisia din funcția de membră a Consiliului Audiovizualului, menționând că astăzi va fi ultima sa zi în cadrul autorității de reglementare și, respectiv, ultima ședință la care va participa în calitate de membră a Consiliului.

„Plec împărtășind același crez: mass-media trebuie să fie independentă, să funcționeze în condiții de concurență loială, să informeze corect și echidistant cetățenii. Mulțumesc familiei, prietenilor și colegilor care mi-au fost alături în toată această perioada deloc ușoară”, a conchis Guțuțui. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile