Logo Realitatea.md

Omorul de la Puhăceni: A vrut să scape de pedeapsă, dar tot închis pe viață a rămas

06 Martie 2019, 08:47 // Societate

Unul din cei patru locuitori ai satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, care la finele anului trecut a fost condamnat la detenţie pe viaţă pentru omorul şi incendierea unui consătean, şi-a contestat sentinţa. Avocatul inculpatului a solicitat Curţii de Apel casarea sentinţei primei instanţe şi pronunţarea unei decizii, prin care clientul său să fie achitat.

Suspectul, care și-a omorât și incendiat un prieten la Puhăceni, condamnat la DETENȚIE PE VIAȚĂ

Procurorii au adus suficiente probe întru confirmarea vinovăţiei inculpatului, astfel încât Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a respins ca nefondat apelul avocatului în interesele inculpatului, cu menţinerea sentinţei contestate fără modificări.

Tragedia a avut loc pe 24 septembrie 2017, în gospodăria unuia dintre inculpaţi. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă. La un moment dat, unul dintre inculpaţi a mers acasă şi a revenit cu un cuţit confecţionat artizanal, aplicându-i victimei o lovitură fixă în regiunea inimii. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpaţii au târât corpul neînsufleţit al victimei în grădină, unde l-au incendiat, iar rămăşiţele le-au îngropat în mai multe locuri.

Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la comiterea crimei, după ce mama acestuia a anunţat poliţia despre dispariţia fiului.

De notat că, până a fi reţinut, individul care a înjunghiat victima, a comis şi un „huliganism agravant” într-un local din Puhăceni, unde a iniţiat un conflict cu o tânără, pe care a numit-o cu cuvinte necenzurate, a maltratat-o, lovind-o cu o sticlă în regiunea capului și cauzându-i dureri fizice.

În cadrul percheziţiilor efectuate, la domiciliul inculpatului, au fost depistate şi ridicate 461,62 g de marijuana, pe care acesta le păstra pentru consum personal.

Pe lângă pedeapsa cu detenţie pe viaţă, autorul omorului a fost obligat să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material în valoare de 130 de mii de lei. Încă 8666 lei urmează a fi încasaţi de la el pentru recuperarea cheltuielilor judiciare suportate la efectuarea urmăririi penale.

Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Potrivit procurorilor, individul a mai fost în conflict cu legea, fiind condamnat anterior la 6 ani de detenţie pentru înjunghierea unei persoane, care, din fericire, a rămas în viaţă.

Amintim că ceilalţi trei complici care au ajutat la ascunderea urmelor infracţiunii au primit câte 2 ani închisoare, fiind recunoscuţi vinovaţi de favorizarea la comiterea infracţiunii.

Crima de la Puhăceni: Patru bărbați, care și-au înjunghiat și incendiat amicul anul trecut, trimiși în judecată

La același subiect: 

Sfârșit TRAGIC pentru un tânăr din Anenii Noi! A fost înjunghiat, ars și îngropat într-o grădină

A ars până în dimineață... Detalii terifiante despre tânărul din Anenii Noi, ucis și îngropat într-o grădină (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile