Logo Realitatea.md

Omul care l-a sfătuit pe premierul britanic să impună carantina a demisionat. Însuși a încălcat, după ce s-a lăsat vizitat de amantă

06 Mai 2020, 15:37 // Life

Neil Ferguson, epidemiologul britanic care l-a convins pe premierul Boris Johnson să declare carantină în Marea Britanie, a demisionat din comisia de experți a Executivului, după ce a fost vizitat de amantă, încălcând astfel regulile la impunerea cărora a contribuit, scrie Agerpres cu referire la The Guardian. Guvernul Marii Britanii nu a anunțat încă un plan pentru redeschiderea țării, dar a spus că viața după carantină va fi diferită.

Neil Ferguson a declarat, marți, că a decis să demisioneze din cauza unei „erori de judecată”.

„Recunosc că am comis o eroare de judecată și am luat o decizie greșită". El a mai explicat că a făcut acest lucru pentru că a crezut că era "imunizat, fiind testat pozitiv la coronavirus şi apoi izolându-se complet pentru aproape două săptămâni după dezvoltarea simptomelor".

"Regret profund orice atingere adusă mesajelor clare cu privire la necesitatea distanţării sociale pentru a controla această epidemie devastatoare. Indicaţiile guvernului sunt fără echivoc pentru a ne proteja pe toţi", a declarat Ferguson.

Cercetătorii au estimat că noul coronavirus ar putea ucide aproximativ 250.000 de persoane în Regatul Unit dacă guvernul s-ar limita la încetinirea propagării acestuia, dar că numărul morţilor ar fi redus considerabil dacă ar fi puse în aplicare măsuri stricte de distanţare socială. În urma raportului, prim-ministrul a declarat izolarea la 23 martie.

Neil Ferguson nu este singura persoană care a demisionat după ce a încălcat regulile decretate împotriva pandemiei. Şefa serviciilor sanitare scoţiene, Catherine Calderwood, a demisionat la începutul lunii aprilie după ce a încălcat propriile recomandări de a rămâne acasă pentru a preveni răspândirea virusului. Ea a recunoscut că s-a dus de două ori la a doua ei casă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile