Logo Realitatea.md

UPDATE! Operațiunea SIS: Șapte cetățeni străini au fost expulzați din Republica Moldova (VIDEO)

06 Septembrie 2018, 12:27 // Societate

UPDATE ORA 13:10 SIS a venit cu o precizare privind operațiunea de astăzi, unde menționează că cele șapte persoane nu au fost reținute de către ofițerii antitero, ci doar expulzate din Republica Moldova. Detalii AICI.

UPDATE ORA 12:27 „Șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări, au fost declaraţi indezirabili de către organele competente şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat SIS, emis la finalul operațiunii.

Potrivit Serviciului, acțiunile cetățenilor au fost supuse monitorizării o perioadă și, după ce s-a confirmat existența riscului la adresa securității naționale, a fost luată decizia ca persoanele respective să părăsească imediat teritoriul Republicii Moldova.

În operațiunea complexă pe linia prevenirii amenințărilor la adresa securității naționale, desfășurată concomitent în mai multe localități din țară, a fost antrenat Centrul Antiterorist al SIS.

Totodată, SIS informează că a colaborat și cu serviciile speciale din alte state.

UPDATE ORA 12:00 Se vehiculează în presă că cele șase persoane, printre care și un minor, ar fi fost escorate într-o direcție necunoscută. Un avocat al unuia dintre reținuți suspectează că ar putea fi trimiși forțat în Turcia, cu o cursă Chișinău-Istanbul, care va decola în această dimineață de pe Aeroportul Internațional Chișinău, scrie ZdG.md.

Potrivit sursei citate, a fost reținut directorul filialei de la Durlești, directorul adjunct, dar și băiatul acestuia de 16 ani, o persoană din administrația liceului.

O parte din persoanele reținute au depus, anterior, cereri prin care cereau azil politic în R. Moldova, iar acestea nu au fost încă soluționate. Avocații persoanelor reținute așteaptă, acum, în Aeroportul Internațional Chișinău.

UPDATE ORA 10:30 Șase angajați ai rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova de etnie turcă au fost reținuți în această dimineață de echipe formate din polițiști și angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS). 

Sursa info, video: Ziarul Național

Știrea inițială: Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova comunică despre desfăşurarea în această dimineaţă, 6 septembrie a unei operaţiuni complexe, pe linia prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, în mai multe localităţi din ţară.

Acţiunile sunt desfăşurate de către Centrul Antiterorist al SIS.

Amintim că nu este pentru prima dată când conducerea liceului „Orizont” are probleme cu justiția din R. Moldova. Întâmplător sau nu, problemele au început, după ce, în timpul vizitei din 5-6 mai 2017 în R. Molodova, prim-ministrul Republicii Turcia, Binali Yildirim, a cerut autorităților de la Chișinău să închidă rețeaua de licee „Orizont”, deoarece ar face parte dintr-o rețea teroristă, condusă de clericul Fethullah Gülen. El declara că această organizație ar fi pus la cale lovitura de stat, care a avut loc în Turcia în vara anului 2016.

CITEȘTE ȘI:

Directorul Liceului Teoretic „Orizont” din Capitală, reținut pe Aeroportul din Chișinău de oamenii legii

(UPDATE) Managerul Liceului „Orizont” a fost eliberat, însă a primit interdicția de-a părăsi țara

Citeste tot despre: operațiune complexă, sis, țară
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.4602%
USD USD 17.7719 0.7357%
RUB RUB 0.2786 0.7231%
RON RON 4.0068 0.3330%
UAH UAH 0.7293 0.8435%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

23 ian, 18:23 //

foto: facebook.com/dodon.igor1 Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”