Logo Realitatea.md

Operațiunea "Autobuz": INP a făcut "un studiu de caz". Șoferii de maxi-taxi înregistrează câte o încălcare rutieră gravă pe minut

22 Martie 2019, 11:22 // Auto

Începând de luni, 18 martie, pe teritoriul întregii țări Inspectoratul Național de Patrulare desfășoară operațiunea "Autobuz". Acțiunea are menirea de a preveni și supraveghea traficul rutier în vederea asigurării siguranței traficului rutier la transportarea pasagerilor cu transportul public, cu depistarea și documentarea cazurilor de exploatare a vehiculelor cu devieri de la normativele tehnice. 

Astfel, inspectorii de patrulare au făcut o analiză video cu încălcările rutiere ale mașinilor de maxi-taxi din capitală, care s-au dovedit a fi foarte frecvente. Șoferii acestor mijloace de transport înregistrează la fiecare minut câte o încălcare rutieră gravă, cum ar fi: neacordarea priorității pietonilor, îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor înafara staţiilor sau îmbarcarea-debarcarea pasagerilor de pe carosabil, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării.

De asemenea, inspectorii de patrulare desfășoară lecții de informare despre regulile în trafic cu șoferii de troleibuze, pentru ca fiecare șofer să conștientizeze că atunci când transportă pasageri, ei sunt responsabilii de siguranța călătorilor.

În acest context, INP solicită și reamintește șoferilor regulile de baza întru prevenirea abaterilor RCR:

-să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise; 
-să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport; 
-să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat; 
-să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.

Inspectoratul Național de Patrulare mizează pe responsabilitatea, atât a agenților economici, cât și a conducătorilor auto pentru ca viața pasagerilor să fie în deplină siguranță.

Operațiunea "Autobuz" va avea loc până pe data de 31 martie.

Sursa Video: Inspectoratul Național de Patrulare

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5671 0.2690%
USD USD 17.6161 0.6841%
RUB RUB 0.2633 -0.0759%
RON RON 4.1367 0.1307%
UAH UAH 0.7004 0.9658%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile