Logo Realitatea.md

Opozantul puterii din Armenia Nikol Pashinyan susține că „este pregătit să conducă țara”

25 Aprilie 2018, 11:00 // În lume

Liderul opoziţiei din Armenia, Nikol Pashinyan, s-a declarat marți că este „pregătit să conducă ţara'', la o zi după demisia premierului Serzh Sargsyan la capătul a 11 zile de manifestaţii, relatează AFP.

„Bineînţeles, sunt pregătit să conduc ţara", a declarat Nikol Pashinyan, întrebat, în cursul unei conferinţe de presă în faţa corespondenţilor străini, dacă este pregătit să preia conducerea guvernului din această fostă republică sovietică din Caucazul de Sud. "Dacă poporul îmi încredinţează această responsabilitate, sunt pregătit să mi-o asum", a adăugat el.

Mai devreme în aceeaşi zi, acest deputat şi opozant a defilat aproape două ore cu mii de simpatizanţi din Piaţa Republicii, locul manifestaţiilor împotriva lui Sargsyan din centrul oraşului Erevan, până la memorialul dedicat victimelor genocidului armean, ridicat pe o colină ce domină capitala Armeniei.

Astăzi, Karen Karapetyan, un fidel al premierului demisionar, urmează să aibă o întâlnire cu Nikol Pashinyan pentru a discuta despre viitorul politic al ţării.

Potrivit legii, deputaţii din parlamentul armean au la dispoziţie şapte zile după demisia prim-ministrului pentru a propune noi candidaturi la acest post, iar votul ar putea avea loc la 2 mai.

În timp ce Partidul Republican al lui Serzh Sargsyan dispune în prezent de 65 de locuri din totalul celor 105 ale parlamentului, Nikol Pashinyan, a lansat un apel marţi seară la organizarea de alegeri legislative anticipate „în cel mai scurt timp, peste o lună sau două". El a dat asigurări că „nu va fi nicio vendetă politică" în privinţa lui Serzh Sargsyan.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile