Logo Realitatea.md

OPT companii de talie internațională vor investi în țara noastră

02 Decembrie 2019, 12:36 // Economie

Agricultura ecologică, energia regenerabilă, turismul și medicina – acestea sunt cele mai atractive sectoare ale economiei naționale pentru investitorii străini, participanți ai evenimentului MBW din acest an. Opt companii de talie internațională din Turcia, Cehia, Hong Kong, Germania, Israel și Italia sunt pregătite să-și extindă portofoliul investițional în țara noastră.

Foto: Agenția de Investiții

Antreprenorii străini au vorbit despre programul de dezvoltare a afacerilor lor și planul de investiții pe parcursul celei de-a VI-a ediții a Moldova Business Week 2019 – eveniment economic internațional desfășurat la Chișinău.

Astfel, investitorii străini sunt pregătiți să investească în proiecte pentru tratarea apei reziduale și a deșeurilor solide, în sectorul industriei regenerabile și în producerea energiei solare și eoliene. De asemenea, în topul intereselor pentru dezvoltarea afacerilor în Moldova se află plantațiile de nuci, exportul produselor agroalimentare și cosmetice pe piața Chinei, dar și certificarea acestora pentru vânzarea pe piețele europene. Serviciile medicale digitalizate și turismul medical au un mare potențial de dezvoltare, iar o delegație de oameni de afaceri din Israel explorează domeniul și discută inițierea unei afaceri în țara noastră.

Moldova Business Week 2019, organizat de Agenția de Investiții în colaborare cu partenerii de dezvoltare și mediul asociativ, este cea mai mare platformă de setare a obiectivelor naționale, auditul reformelor și inițiativelor guvernamentale în sprijinul climatului investițional, dar și oferirea instrumentelor practice pentru crearea parteneriatelor avantajoase dintre companiile străine și cele locale, și integrarea acestor în lanțul valoric global.

„Cea de-a VI-a ediție a Moldova Business Week -– cel mai important eveniment de promovare a Moldovei ca destinație pentru investiții – a constituit o bună oportunitate pentru companiile străine și pentru potențialii investitori să cunoască oferta investițională a țării noastre. Pe parcursul a patru zile intense au avut loc sesiuni de discuții individuale B2B, pe durata cărora reprezentanții mediului de afaceri din străinătate au interacționat direct cu oamenii de afaceri locali și au stabilit parteneriate reciproc avantajoase. Deși procesul de atragere a investițiilor și luare a deciziei este unul îndelungat și deloc simplu, rezultatul palpabil al ediției din acest an sunt cele 8 companii străine care sunt în proces de luare a deciziei pentru a deschide afaceri în țara noastră”, a menționat Rodica Verbeniuc, director general, Agenția de Investiții.

Citeste tot despre: economie, investitori, Republica Moldova
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile