Logo Realitatea.md

Opt companii din Republica Moldova au obținut titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2015”

29 Februarie 2016, 15:35 // Economie

Fundația Est-Europeană a desfășurat, la 26 februarie curent, ceremonia de premiere a celei de-a doua ediții a concursului „Promovăm Siguranța Alimentară”. Învingătorii au fost desemnați în rezultatul inspecției efectuate de experți independenți, contractați de Fundație, precum și în baza analizelor de laborator a produselor. Astfel, patru companii din Republica Moldova au obținut titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2015”, Premii pentru Excelență la Categoria Aur, iar alte patru - la Categoria Argint. 

Foto: alltime.md

Scopul concursului constă în identificarea companiilor ce activează în domeniul alimentar în mod responsabil, ținând cont de drepturile și interesele consumatorului. Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului “Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova  și Georgiei cu cele din UE”.

Sorin Mereacre, președintele Fundației Est-Europene, a venit cu un mesaj de mulțumire către participanții galei de premiere a operatorilor responsabili, apreciind curajul companiilor care s-au înscris în concurs. El a remarcat faptul că, spre deosebire de prima ediție a concursului, numărul particicpanților s-a triplat, ceea ce este un succes al evenimentului. 

Signe Burgstaller, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova a remarcat faptul că odată cu semnarea Acordului de Asociere, și în special a Zonei de comerț liber cu UE, se deschid noi oportunități atât pentru producătorii din Republica Moldova, de a exporta produse pe piața UE, cât și pentru consumatorii din UE.

Astfel, titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2015”, Premii pentru Excelență, Categoria Argint, au fost decernate la 4 companii:

  1. „Prosper Pro” SRL, Cafenea „Blinoff” din Chișinău;
  2. „Smokehouse” SRL din Chișinău;
  3. „Oky Doky” SRL din Chișinău;
  4. S.C. „Telius-C.C.C.” SRL, Bar „Kalsberg Grill Pub” și Cafenea „Malina”, din municipiul Bălți.

Iar titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2015”, Premii pentru Excelență, Categoria Aur, experții au decis să înmâneze companiilor:

  1. „Schif-1” SRL, Cafenea „Balcan” din Cahul;
  2. S.A. “Fabrica de brânzeturi din Cahul”;
  3. „Monicol” SRL din Chișinău;
  4. „Pan-Carleal” SRL din Chișinău.

În calitate de trofee aceștia au primit statuete de bronz, realizate de artistul plastic din Republica Moldova Veaceslav Jiglițchi.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile