Logo Realitatea.md

ȘOR, împotriva angajării răspunderii Guvernului în privința a patru proiecte de legi. Nu va participa la ședința Parlamentului

02 Iulie 2020, 10:45 // Politica

„Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” nu va participa la ședința de joi, 2 iulie, a Parlamentului, având în vedere situația creată în ultimele zile în Republica Moldova, dar și pentru că suntem împotriva angajării răspunderii Guvernului în privința a patru proiecte de legi, inclusiv tentativa de modificare netransparentă a Legii bugetului, deoarece aceasta este prerogativa exclusivă a Parlamentului, care este la moment funcțional”. Asta scrie într-un comunicat de presă plasat pe site-ul formațiunii. Deputații nu au ieșit la declarații de presă de la tribuna Parlamentului, așa cum au făcut cei de la Pro Moldova, PAS și Platforma DA.

Ședința Parlamentului Republicii Moldova, din 2 iulie 2020

Partidul Politic „ȘOR” este convins că Legea bugetului trebuie discutată în orice situație în Parlament, examinată public, dezbătută în mediul de experți. Cu atât mai mult, acest lucru trebuie să se întâmple anume așa, în condițiile de criză cu care se confruntă Republica Moldova.

Modul absolut netransparent în care acționează guvernarea Dodon, graba cu care încearcă să promoveze acest proiect, provoacă multe semne de întrebare și demonstrează că în spatele acestor proiecte încearcă să ascundă din nou interesele clanului de la guvernare.

Totodată, fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” își exprimă în mod repetat profundul dezacord și condamnă evenimentele din 30 iunie și 1 iulie legate de presiunile, șantajul și sechestrarea deputatului Ștefan Gațcan și în semn de protest boicotează ședința parlamentului, cerând organelor de abilitate anchetarea cazului și penalizarea celor vinovați.

CITEȘTE ȘI:

Pro Moldova va solicita constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pe cazul lui Ștefan Gațcan, dar nu azi, pentru că nu vine la ședință (VIDEO)

Deputații PAS vor boicota ședința plenară de azi. Grosu: „Parlamentul nu poate fi deconectat după bunul plac al lui Dodon” (VIDEO)

Platforma DA, a treia fracțiune care va lipsi din plen. Slusari: „Chicu este un cinovnic docil al lui Dodon. A stat toată cariera sa fie în umbra lui Dodon, fie în cea a lui Plahotniuc” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6943 0.3726%
USD USD 16.6336 0.0198%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0549 0.4359%
UAH UAH 0.5916 0.1354%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile