Logo Realitatea.md

"Ora Planetei"! Astăzi stingem cu toții lumina începând cu ora 20:30. Startul va fi dat pe strada pietonală din capitală

19 Martie 2016, 11:22 // Actualitate

Astăzi, 19 martie, între orele 20:30 și 21:30, cetățenii moldoveni sunt îndemnați să deconecteze energia electrică, pentru a marca "Ora Planetei".

Foto: inseco.gov.md

De asmenea, Ministerul Mediului îndeamnă şi organizaţiile, companiile şi instituţiile publice din toată ţara să stingă luminile exterioare şi interioare.

Cu această ocazie sâmbătă pe strada pietonală Eugen Doga din capitală vor fi organizate mai multe acţiuni. Va avea loc un spectacol de păpuşi prezentat de Teatrul municipal „Guguţă”. Totodată, va fi organizat un led show şi un recital de nai de Ştegan Negură, dar şi un fragment de teatru nonverbal. În nemijlocita apropiere de strada pietonală, pe aleea de pe bulevardul Grigore Vieru va fi desfăşurat un concurs de desen pe asfalt.

În 2016, „Ora Planetei” este organizată în Moldova a 8-a oară consecutiv. „Ora Planetei” are menirea să atragă atenţia asupra necesităţii formării unei atitudini responsabile faţă de natură. Totodată, unul din obiectivele evenimentului este de a trage un semnal de alarmă privind amploarea efectelor încălzirii globale, schimbărilor climatice şi poluării mediului”, se spune într-un comunicat al Ministerului Mediului.

La ora 20:25 va avea loc numărătoarea inversă până la stingerea luminilor. Timp de o oră, cât va fi deconectată energia electrică, va avea loc un spectacol de făclii şi un concert. De asemenea, în faţa Ministerului Mediului va fi instalat un telescop pentru observaţii astronomice.

Acţiunea mondială „Earth Hour 60+” reprezintă cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile. „Ora Planetei” este o acţiune globală, în cadrul căreia cetăţenii sunt îndemnaţi să stingă luminile şi aparatele electrice timp de o oră, în semn de neindiferenţă faţă de viitorul planetei. Scopul acţiunii nu constă doar în economisirea energiei electrice, dar aceasta reprezintă un simbol al respectului pentru natură, un aport adus diminuării consecinţelor schimbărilor climatice.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile