Logo Realitatea.md

Orele la care ar putea fi interzisă livrarea mărfurile prin Chișinău și de ce

05 Iulie 2019, 11:33 // Societate

Aprovizionarea unităților comerciale și prestarea serviciilor de livrare, amplasate în perimetrul unor străzi, ar putea fi interzisă în orele de vârf. Asta prevede un proiect elaborat de fostul edil al capitalei, Ruslan Codreanu, care este supus consultărilor publice. 

Foto: simbol

Din cauza suplinirii stocurilor de mărfuri în rețelele de comerț cu amănuntul, în unele zone ale orașului se creează ambuteiaje în trafic. Pentru a soluționa problema, Codreanu propune ca în intervalul orelor 07:00 - 09:00 și 17:00 - 19:00 să fie interzisă aprovizionarea unităților comerciale și/sau prestări de servicii, amplasate în perimetrul următoarelor străzi:

Sectorul Centru: Str. L. Tolstoi, str. N. Testemițeanu, str. C. Vârnav, str. Al. Pușkin. str. Mitropolit B. Bodoni, str. M. Eminescu, str. A. Șciusev, bd. Ștefan cel Mare si Sfânt, str. Armenească, șos. Hâncești, str. Dokuceaev, str. I. Inculeț, str. Miorița, str. Gh. Asachi.

Sectorul Buiucani: Str. I. Creangă, str. V. Lupu, Calea Ieșilor în perimetrul străzilor Milano - I. Creangă.

Sectorul Botanica: Șos. Muncești, str. Burebista, str. Hr. Botev.

Sectorul Râșcani: Str. Socoleni, Calea Orheiului, str. B. Voievod, str. Al. Russo, str. Kiev.

Sectorul Ciocana: Str. Al. Russo, bd. Mircea cel Bătrân, str. Ginta Latină, str. Vadul lui Vodă.

Proiectul are scopul de a responsabilizarea agenții economici proprietari sau gestionari de unități comerciale și prestări de servicii. Totodată, va fi creat un mecanism de fluidizare a traficului rutier pe străzile din municipiul Chișinău în orele de vârf, ceea ce va duce la reducerea fluxului de mașini și diminuarea ambuteiajelor. 

Beneficiari ai proiectului sunt locatarii municipiului Chișinău, pietonii, dar și alți participanții la traficul rutier. Proiectul prevede și recomandările Inspectoratului Național de Patrulare al IGP.

Pentru a participa la consulatrea publică accesați AICI.

Citeste tot despre: orele de vârf, proiect, Ruslan Codreanu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile