Logo Realitatea.md

Orheiul a îmbrăcat straie de sărbătoare. A fost inaugurat Pomul de Crăciun și au fost aprinse luminițele (GALERIE FOTO)

08 Decembrie 2019, 13:59 // Societate

Atmosferă de basm la Orhei, după ce aseară mii de luminițe de sărbătoare au fost aprinse în tot orașul, iar principalul Pom de Crăciun al municipiului și raionului Orhei a fost inaugurat festiv.

Locuitori și oaspeți ai orașului s-au adunat în piața Vasile Lupu din Orhei, unde autoritățile locale au inaugurat festiv Pomul de Crăciun. Seara s-a lăsat cu numeroase surprize – Moș Crăciun, însoțit de mai mulți eroi de poveste au ajuns la sărbătoarea din Orhei cu o limuzină albă.

Participanții la festivitatea de inaugurare a Pomului de Crăciun  au fost salutați și felicitați de către oficiali locali, deputați din Parlament. Acesta a fost decorat cu sute de ghirlande rafinate și jucării exclusiviste.

Zeci de kilometri de ghirlande au fost aprinse în centrul Orheiului și pe străzile acestuia, iar figurinele de dimensiuni impresionante ale eroilor de basm și globurile uriașe din preajma Pomului de Crăciun, parcă, au prins viață.

Moș Crăciun, Alba ca Zăpada și ceilalți eroi din povești, printre care și morocănosul Grinch – hoțul de Crăciun, au prezentat publicului din Orhei un spectacol cu happy end. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de interpreta Lia Taburcean și Bandul „Lemonique”.

Pomul de Crăciun din Orhei, unul artificial, se numără printre cei mai înalți din Republica Moldova și această performanță este menținută din 2015. În 2017, Pomul de Crăciun din Orhei a fost inclus într-un top ale celor mai frumoși brazi din cele mai importante orașe europene.

Foto: orhei.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5617 0.6131%
USD USD 16.6114 0.3601%
RUB RUB 0.2271 1.1581%
RON RON 4.0448 0.5994%
UAH UAH 0.6034 0.6002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile