Logo Realitatea.md

Orheiul a îmbrăcat straie de sărbătoare. A fost inaugurat Pomul de Crăciun și au fost aprinse luminițele (GALERIE FOTO)

08 Decembrie 2019, 13:59 // Societate

Atmosferă de basm la Orhei, după ce aseară mii de luminițe de sărbătoare au fost aprinse în tot orașul, iar principalul Pom de Crăciun al municipiului și raionului Orhei a fost inaugurat festiv.

Locuitori și oaspeți ai orașului s-au adunat în piața Vasile Lupu din Orhei, unde autoritățile locale au inaugurat festiv Pomul de Crăciun. Seara s-a lăsat cu numeroase surprize – Moș Crăciun, însoțit de mai mulți eroi de poveste au ajuns la sărbătoarea din Orhei cu o limuzină albă.

Participanții la festivitatea de inaugurare a Pomului de Crăciun  au fost salutați și felicitați de către oficiali locali, deputați din Parlament. Acesta a fost decorat cu sute de ghirlande rafinate și jucării exclusiviste.

Zeci de kilometri de ghirlande au fost aprinse în centrul Orheiului și pe străzile acestuia, iar figurinele de dimensiuni impresionante ale eroilor de basm și globurile uriașe din preajma Pomului de Crăciun, parcă, au prins viață.

Moș Crăciun, Alba ca Zăpada și ceilalți eroi din povești, printre care și morocănosul Grinch – hoțul de Crăciun, au prezentat publicului din Orhei un spectacol cu happy end. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de interpreta Lia Taburcean și Bandul „Lemonique”.

Pomul de Crăciun din Orhei, unul artificial, se numără printre cei mai înalți din Republica Moldova și această performanță este menținută din 2015. În 2017, Pomul de Crăciun din Orhei a fost inclus într-un top ale celor mai frumoși brazi din cele mai importante orașe europene.

Foto: orhei.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei