Logo Realitatea.md

OSCE salută decizia conducerii transnistrene de a renunța la pretinsele decrete care vizau autoritățile publice locale și locuitorii din satul Varnița

13 Mai 2019, 17:38 // Actualitate

„Salut această decizie, care va permite părților să păstreze încrederea construită în ultimii ani în procesul de reglementare. OSCE este de părere că, cazul satului Varnița ar trebui să fie un exemplu de bună cooperare și libertate de circulație în beneficiul populației", a spus Neukirch. „O discuție  constructivă asupra diferitelor aspecte ce vizează  locuitorii acestui sat controlat de Chișinău, care au legături strânse cu Transnistria, ar fi extrem de benefică  pentru avansarea procesului de reglementare", a declarat șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

Claus Neukirch a subliniat că cele 57 de state participante ale OSCE, în cadrul Reuniunii Ministeriale a OSCE de la Milano din decembrie anul trecut, încă o dată au confirmat angajamentul lor privind reglementarea cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul hotarelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria, care să garanteze pe deplin drepturile omului, cele politice, economice și sociale ale populației sale.

„Este extrem de important ca părțile să rămână pe calea soluțiilor pragmatice și interacțiunii constructive, așa cum a fost recent demonstrat de partea moldovenească în cazul Uzinei Metalurgice Moldovenești din Transnistria (MMZ)", a adăugat Neukirch.  

Citeste tot despre: Claus Neukirch, OSCE
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile