Logo Realitatea.md

(UPDATE) Pagina web a Muzeului Național de Arte al Moldovei, atacată de hackerii Anonymous Fox. Ce mesaj au lăsat pe site (FOTO)

28 Mai 2018, 12:18 // Tech

UPDATE: Pagina web a Muzeului Național de Arte al Moldovei funcționează în mod obișnuit, iar situația a fost remediată. Despre acest lucru a comunicat pentru Realitatea.md, directorul instituției, Tudor Zbârnea.

„Problema a fost remediată de către specialiștii de la MoldData. Din păcate noi în prezent nu avem un specialist IT, care să fi intervenit rapid pentru a stopa acest atac cibernetic, însă acum totul funcționează normal, cu excepția site-ului Bienalei. Noi am mai avut un caz similar aproximativ un an în urmă. Atunci era vorba de alți hackeri. Acum am văzut că sunt din ăștia legați cu islamul”, a declarat directorul muzeului.

Pagina oficială a Muzeului Național de Arte al Moldovei a fost astăzi atacat de către hackeri. Site-ul a fost preluat de căte Anonymous Fox, iar de îndată ce accesezi pagina apare o galerie de fotografii cu cetățeni palestinieni, care au avut de suferit în urma conflictelor militare din zonă.

Imaginele foto conțin și câteva fraze în engleză precum: Free Palestine (Libertate Palestinei), Free Islam (Libertate Islamului), Death to Zionist (Moarte Sioniștilor), The stole our land (Ne-a furat terenul).

De asemenea, este scris și un mesaj: „We have killed fathers and mothers and our children... Why?” (Au ucis tații și mamele și copiii noștri ... De ce?).

La final hackerii au lăsat un mesaj unde specifică: „Noi am fost aici pentru a transmite un mesaj, nu pentru acte de sabotaj, mulțumim pentru înțelegere.”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile