Logo Realitatea.md

Pâine socială va fi pusă în vânzare de MÂINE! Franzeluța a stabilit prețul de 3 lei

19 Februarie 2016, 14:27 // Economie

Combinatul de panificaţie „Franzeluţa” va pune în funcţiune, în noapte de vineri spre sâmbătă, 20 februarie, o linie de producţie a unui nou sortiment de pâine, denumit generic „pâinea socială”. Astfel, noul sortiment de pâine va putea fi găsit pe toate rafturile magazinelor din lanţul de desfacere „Franzeluţa”, începând chiar de sâmbătă dimineaţă. Pâinea socială va costa 3 lei, se menționează într-un comunicat de presă al companiei. 

Foto: provincial.md

Directorul general al „Franzeluţa”, Boris Andros, consideră că prin introducerea noului sortiment de pâine, întreprinderea va răspunde nu doar cererii unui segment important de consumatori, dar şi unei nevoi sociale. „Ni s-a aprobat o cantitate de grâu din rezervele statului, acordată cu împrumut întreprinderii noastre cu termen de restituire dupa roada noua. Pentru noi și creditul polonez este foarte important și am apreciat rapiditatea cu care s-au luat măsuri pentru a fi deblocat”, a declarat Boris Andros.

Noul sortiment de pâine nu va face niciun rabat de calitate. „Pâinea socială va avea un preţ accesibil, dar acest lucru nu înseamnă în niciun caz că această pâine va fi mai puţin calitativă. Dimpotrivă, prin această pâine vrem să ne respectăm standardele de calitate ale produselor „Franzeluţa” şi să ne confirmăm, astfel, bunul renume pe care îl avem în rândul consumatorilor din Republica Moldova”, a menţionat Boris Andros.

Noua linie de producţie a Combinatului va furniza zilnic circa 3 tone de pâine socială. 

Realitatea.md amintește că miercuri, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip, directorul S.A. Franzeluța, Boris Ambros, a cerut sprijin din partea premierului pentru deblocarea creditului polonez, precum și accesul la o cantitate de grâu din rezervele statului, sub formă de împrumut, cu restituirea din roada nouă, pentru a putea produce pâinea socială. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile