Logo Realitatea.md

Până aici a mers ministrul! Andrei Năstase confirmă oficial că el este candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al Capitalei

06 Septembrie 2019, 11:16 // Alegeri

Președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a confirmat azi oficial că el este candidatului Blocului ACUM la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Asta după ce aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, acest lucru a fost spus tranșant de către premierul Maia Sandu, președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, în timp ce într-o altă emisiune Antrei Năstase a evitat să ofere un răspuns concret.

Întrebat dacă nu s-a supărat că Maia Sandu a declarat că el va fi candidatul, Andrei Năstase a spus că „sprijinul Maiei Sandu pentru mine este foarte important, sprijinul Partidului Acțiune și Solidaritate, acordat cu generozitate, cu deschidere, de către această formațiune este pentru mine foarte și foarte important și onorant”.

„Mă bucur foarte și foarte mult că Blocul ACUM în întregime și în parte Platforma DA și PAS îmi acordă tot sprijinul pentru a candida din nou la Primăria Chișinău. Am avut acest sprijin plenar în campania trecută, din 2018, și mă bucur că același lucru se întâmplă și în acest an. Așa cum am promis, indiferent unde mă voi afla voi face lucruri bune pentru întreaga țară și pentru chișinăuieni”, a spus Andrei Năstase într-o conferință de presă.

Puțin înainte de confirmarea lui Andrei Năstase, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, aflându-se în interiorul sediului PPDA, i-a urat succes lui Andrei Năstase pe această cale. „Sunt la Chișinău pentru o zi și jumătate, încercăm să facem maximum posibil și deja îți doresc să devii primar al Chișinăului. Prefer să o fac în avans. Și sunt sigur că vei face o capitală modernă, dezvoltată și în special, una europeană”, a declarat Daul.

Vedeți și:

Năstase: Dacă socialiștii câștigă capitală, atunci Republica Moldova este sortită eșecului

Andrei Năstase dă de înțeles că își va anunța candidatura la funcția de primar al Capitalei după data de 16 septembrie

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4600 -0.3074%
USD USD 17.6228 -0.0952%
RUB RUB 0.2762 0.3999%
RON RON 4.1020 -0.3547%
UAH UAH 0.7218 0.5573%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile