Logo Realitatea.md

Părerea lui Dodon. Cine trebuie să scoată crucifixul din clădirea MAI și ce trebuia să facă Voicu înainte de a veni la Minister (VIDEO)

15 Ianuarie 2020, 13:27 // Societate

Crucifixul instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar trebui să fie scos de către „cel care l-a instalat”, adică de fostul ministru de Interne, Andrei Năstase. De această părere este șeful statului, Igor Dodon, care în același timp spune că, actualul ministru, Pavel Voicu, trebuia mai întâi să sfințească clădirea și apoi să înceapă acolo activitatea.

Embed:

Dodon consideră că decizia cu privire la scoaterea crucifixului nu are nicio legătură cu instituția prezidențială și urmează să fie luată de către conducerea MAI, care de altfel s-a pronunțat că nu intenționează să-l scoată, deoarece acest lucru trebuie să-l facă cel care a dispus să-l instaleze.

„Părerea mea proprie este că trebuia mai întâi să sfințească locul totul. Ce ține de instalarea sau scoaterea crucifixului, cred că întrebarea este către cei care l-au instalat. Ministrul de Interne a declarat că nu are de gând să-l scoată. Trebuia să sfințească locul, mai ales după fostul ministru. Trebuia să dea, să scoată tot duhul rău de acolo. Poate încă reușesc, iată de Bobotează, iau apă sfințită de la Catedrală, iau o căldare și se duc să sfințească toate oficiile”, a spus Dodon.

Amintim că, printr-o decizie luată la 16 decembrie 2019, de către Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității s-a dispus ca să fie scos crucifixul din incinta MAI, deoarece ar instiga la discriminare. De asemenea, Consiliul a emis o decizie prin care îl obligă pe  Andrei Năstase să își ceară scuze publice pentru instigarea la discriminare pe criteriul de convingeri religioase.

Liderul PPDA a declarat că nu se lasă de Dumnezeu, deși nu despre asta era vorba. Totodată, i-a provocat pe președintele Igor Dodon și pe actualul ministru de Interne, Pavel Voicu: „Aștept să văd cum Dodon și ministrul său de interne vor îndrăzni să scoată Crucifixul și din MAI. Ce va urma? Răstignirile din întreaga republică?”.

Actual ministru al MAI, Pavel Voicu, a menționat că nu va scoate crucifixul, pentru că nu el l-a instalat.

Menționăm că, la 15 septembrie 2029, pe un perete din interiorul sediului Ministerului Afacerilor Interne, a fost instalat un crucifix, iar la eveniment au participat atât Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, cât și Mitropolitul Basarabiei, Părintele Petru.

Citeste tot despre: crucifix, Dodon, MAI, Năstase, voicu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile