Logo Realitatea.md

(update) Părintele care a făcut public abuzul de la „Socrate” s-a ales cu o serie de învinuiri de la director

10 Octombrie 2019, 09:26 // Societate

UPDATE Pe pagina de Facebook a liceului a apărut următoarea postare:

Stimaţi părinţi ai Liceului de Limbi Moderne şi Tehnologii Informaţionale SOCRATE, Administraţia instituţiei îşi exprimă...

Publicată de Liceul "Socrate" pe Joi, 10 octombrie 2019

Vloggerul Ion Andronache, care are un copil de clasa I la Liceul Teoretic „Socrate” din capitală, a făcut noi dezvăluiri despre această instituție de învățământ, după ce a publicat înregistrări audio cu o profesoară ce manifestă abuz față de elevi.

El spune că în prima zi în care l-a adus pe micul Andrei la lecții, adică în urma scandalului ajuns în media și demisia femeii, directorul școlii i-a adus mai multe învinuiri, fiind vădit nemulțumit că s-a expus public despre caz.

Foto: tv8.md (Ion Sirețeanu)

Ion Andronache mai spune că elevii acum nu au un profesor și de fiecare dată fac lecțiile cu unul nou, iar la pauză nu are cine să-i supravegheze: „Din păcate cei 26 de copii din clasa 1 ani au fost lăsați cele 10 minute de pauză nesupravegheați. Când am intrat în clasă, geamul era deschis iar câțiva copii se jucau la geam (clasa este la etajul 2)”.

Directorul Ion Sirețeanu i-a explicat că a găsit o învățătoare de la Edineț, însă atunci când a auzit că trebuie să predea „într-o clasă problematică”, a refuzat să mai vină.

Mai mult, părintele a fost învinuit că ar fi provocat o tentativă de suicid, fără să menționeze a cui anume.

„Așa m-am convins încă o dată că nu trebuie să am încredere în el pentru că va manipula și se va victimiza. Discuția a durat 20 de minute. M-a mai învinuit de postarea în care am scris că nimeni nu a venit cu scuze, zicându-mi să vin la el să cooperăm, nu să vorbesc în public”, a adăugat Ion Andronache.

Totodată, doar la insistența Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în special în persoana Liliana Nicolaescu-Onofrei, au fost primiți specialiștii de la Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii pentru a vorbi despre cum să se reacționeze în situațiile de abuz. Doar că la această ședință, au participat copiii, nu și profesorii.

Între timp, într-adevăr, administrația liceului a venit cu o reacție doar la solicitarea și presiunile presei. Joi, la ora 08:00, părinții altor clase au fost invitați la o adunare la care nu au fost chemați părinții clasei I unde a avut loc incidentul.

Realitatea.md va urmări cazul și va reveni cu detalii într-un articol nou.

La același subiect:

Audio scandalos! Profesoara unei școli din capitală, înregistrată în timp ce strigă și înjură copii de clasa I

Procurorii cercetează cazul de la „Socrate” prin prisma tratamentului inuman. Profesoara cu pricina și-a dat demisia

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.5518%
USD USD 17.7287 0.6969%
RUB RUB 0.2865 0.4911%
RON RON 4.1145 0.5474%
UAH UAH 0.7258 0.0138%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile