Logo Realitatea.md

Părinți și pedagogi, nemulțumiți de o disciplină nouă. Spun că se promovează pedofilia (DOC)

23 Mai 2019, 11:18 // Societate

Mai mulți profesori, părinți, asociații și psihologi au trimis o schisoare deschisă către Comisia educație a Parlamentului Republicii Moldova și către Ministerul Educației, Culturii și Cercetări prin care solicită „retragerea introducerii noii discipline - Dezvoltare Personală și predarea educației sexuale în orice formă”. 

Foto simbol

„Ne exprimăm dezacordul cu introducerea în școlile din Republica Moldova a educației sexuale obligatorii, prin introducerea unei discipline noi, Dezvoltare Personală, dar și cu predarea educației sexuale în orice formă. Acest fel de educație se predă în școli voalat, în cadrul unui modul din cadrul disciplinei obligatorii, dar și a unei discipline facultative - „Educație pentru sănătate”, se arată în scrisoare.

Potrivit semnatarilor scrisorii, părinții au dreptul de a-și educa copiii în spiritul propriilor valori care sunt garantate de Constituție și documente internaționale. 

Suntem de părere că educația sexuală explicită nu-și are locul în școală, deoarece nu contribuie la sănătatea morală și fizică a copiilor, ci invers. Cu ce scop este ea introdusă în școlile noastre? Mai atragem atenția și asupra faptului că această educație și-a demonstrat ineficiența în ce privește combaterea BST și scăderea numărului de avorturi în multe state civilizate”, se mai menționează în scrisoare.

Solicitată telefonic, Angela Mutruc, consultanta principală a Serviciului informare şi comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a spus că urmează să revină cu o reacție în acest sens.

CITEȘTE ȘI: 

Mai multe asociații de veterani au semnat o scrisoare deschisă premierului Pavel Filip. Ce solicitări au făcut

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile