Logo Realitatea.md

Părinții sunt rugați să nu aducă în taberele de odihnă pentru copii produse alimentare care ar putea provoca toxiinfecții alimentare

19 Iulie 2017, 11:31 // Societate

Specialiștii Centrului de Sănătate Publică Chișinău recomandă părinților să nu aducă în taberele de odihnă pentru copii produse alimentare ușor perisabile care ar putea să le provoace picilor toxiinfecții alimentare: „Părinții, în timpul vizitelor la copii, aduc produse alimentare nerecomandate pentru alimentația copiilor, inclusiv produse ușor perisabile, fapt care prezintă un factor de risc pentru apariția cazurilor de maladii diareice acute și toxiinfecții alimentare”, susțin specialiștii de la CSP Chișinău.

Foto simbol

De asemenea, Centrul de Sănătate Publică din Chișinău confirmă informațiile prezentate de către șeful Direcției Sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, precum că în unele tabere de la Vadul lui Vodă au fost depistate carențe la capitolul igienă.

„În pofida faptului că specialiștii CSP Chișinău săptămânal monitorizează activitatea taberelor de odihnă și întremare a sănătății copiilor, continuă să fie constatate încălcări minore și grave în activitatea unor tabere. Astfel, din șapte tabere evaluate în ultima perioadă, în două - Zâmbetul și Zorile Nistrene, s-au constatat încălcări de genul: nerespectarea cerințelor la igienizarea teritoriilor, încăperilor de trai și celor socio-igienice; necompletarea trusei pentru acordarea primului ajutor medical în caz de TA și BDA;depășirea capacității de proiect în una din tabere cu 17 copii și nerespectarea suprafeței de 4,0 m.p. pentru un copil în odăile de trai; angajarea în serviciu a unei persoane în lipsa instruirii igienice și nerespectarea regimului zilei”, informează CSP Chișinău.

În total, în perioada 9-15 iulie, angajații CSP au efectuat verificări la următoarele tabere de odihnă de la Vadul lui Vodă: Luceafărul, Energeticianul, Sohnut, Zâmbetul, Cireșarii, Camping și Zorile Nistrene.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile