Logo Realitatea.md

Parlamentul a prelungit termenul de activitate a Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PDM

17 Octombrie 2019, 15:01 // Actualitate

Termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale va fi extins cu 60 de zile – până la 180 de zile. O hotărâre în acest sens a fost votată, astăzi, în plenul Parlamentului.

Autorul proiectului de hotărâre, deputatul Mihail Popșoi, vicepreședintele Comisiei de anchetă, argumentează modificarea propusă a termenului de activitate a acesteia prin necesitatea oferirii membrilor a posibilității de a-și finaliza misiunea acordată de Parlament.

„Prelungirea termenului de activitate este motivată de faptul că în adresa Comisiei nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, Comisia nu a reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă”, se arată în nota infirmativă a proiectului de hotărâre.

Drept urmare, pentru a asigura efectuarea unei anchete detaliate în scopul întocmirii unui raport cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional, care urmează a fi prezentat Parlamentului, autorul solicită prelungirea termenului de activitate a Comisiei.

Parlamentul a constituit, pe 18 iunie curent Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. În componența Comisiei de anchetă au fost numiți nouă deputați din toate fracțiunile parlamentare.

CITEȘTE ȘI:

Comisia de anchetă privind puciul anticonstituțional a mai audiat câteva persoane. Printre acestea și Cavcaliuc (VIDEO)

Democrații își reiterează poziția. „Nu vom participa la „vânătoare de vrăjitori", organizată de actuala putere”

Cavcaliuc și Cladco nu s-au prezentat la audierile Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de puci (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile