Logo Realitatea.md

Parlamentul ar fi minat! Serviciile Bombteh au sosit la fața locului

07 Iunie 2019, 18:16 // Societate

Parlamentul Republicii Moldova ar fi minat. Serviciile Bombteh au sosit la fața locului pentru a examina incinta. Un șef din cadrul carabinierilor a rugat mulțimea care s-a adunat să facă cinci pași în spate.

UPDATE Potrivit poliției, de fapt, a fost alertă cu bombă la sediile Parlamentului, Președinției și Guvernului. Apelurile au fost efectuate la numărul de urgență 112 de către persoane necunoscute. Informația a fost confirmată pentru IPN de către ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu.

Serviciile specializate efectuează la fața locului verificări. Întrebată dacă persoanele din incinta clădirilor sunt evacuate, Mariana Bețivu a declarat că „sunt întreprinse toate măsurile necesare în asemenea situații”.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care se afla cu alți deputați PAS, în clădirea Parlamentului, a declarat într-un live pe Facebook că sunt forțați să părăsească instituția. Deputata menționează că au fost difuzate trei mesaje prin care au fost informați că există un pericol și că cei prezenți în clădire trebuie să o părăsească. Politiciana pune la îndoială că sediul ar putea fi minat, în condițiile în care acesta este încercuit de polițiști, și că cineva ar fi putut să treacă de ei.

Potrivit poliției, alte incidente în timpul manifestației de la Parlament nu au fost înregistrate. 

Citeste tot despre: bomba, Parlament
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.4897%
USD USD 17.4143 -0.2926%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.4864%
UAH UAH 0.7026 -0.1137%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile