Logo Realitatea.md

Parlamentul European i-a răspuns președintei CCM prin Mureșan, europarlamentarul a cărui postare l-a scos din sărite pe Chicu

28 Mai 2020, 14:46 // Politica

La începutul lunii curente, pe data de 7 mai, președinta Curții Constituționale (CCM), Domnica Manole, s-a adresat cu o scrisoare către Parlamentul European în care a povestit despre „situația extrem de tensionată din Republica Moldova de natură să afecteze activitatea Curții”. Este vorba despre ziua în care a fost anulat Acordul de împrumut semnat și ratificat între Republica Moldova și Rusia, cunoscut mai mult în calitate de „creditul rusesc”.

Parlamentul European i-a răspuns ieri prin europarlamentarul român Siegfried Mureșan, de altfel a cărui postare despre guvernarea de la Chișinău l-a scos din sărite săptămâna trecută pe premierul moldovean Ion Chicu, reacția celui din urmă aproape generând un scandal diplomatic.

„Stimată doamna Manole, vă mulțumesc mult pentru scrisoarea adresată președintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli, cu privire la care Domnia Sa mi-a cerut să răspund în numele său, având în vedere calitatea mea de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relații cu Republica Moldova”, a explicat Siegfried Mureșan.

Potrivit acestuia, Parlamentul European a luat act de situația din țara noastră și condamnă orice hărțuire la adresa CCM.

„Parlamentul European a reiterat de fiecare dată importanța implementării Acordului de Asociere dintre Moldova și UE în integralitatea sa, inclusiv a valorilor sale esențiale comune, care stau la baza relației noastre”, mai scrie în răspuns.

Documentul integral, tradus neoficial de către CCM, poate fi citit mai jos.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile