Logo Realitatea.md

Parlamentul Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCEMN

19 Noiembrie 2019, 09:13 // Politica

Delegația Paramentului Republicii Moldova participă la cea de-a 54-a Sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Sesiunea de toamnă se desfășoară la Sofia, în perioada 19-21 noiembrie.

Foto Simbol

În cadrul sesiunii de toamnă vor avea loc mai multe dezbateri cu tematici „Dimensiunile europene ale cooperării economice la Marea Neagră - starea actuală și perspectivele cooperării UE – OCEMN”; ”Încheierea acordurilor privind evitarea dublei impuneri între statele membre”; ”Aspecte juridice și politice ale dezvoltării rețelelor de transport în regiunea OCEMN”; ”Șomajul în statele membre BSEC. Rolul statului în Facilitarea creării de locuri de muncă”. În urma dezbaterilor vor fi adoptate recomandări la subiectele respective.

Din delegația Legislativului țării noastre fac parte Petru Burduja - șeful delegației naționale la APCEMN, membrul Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Moldovei, și Violeta Ivanov – vicepreședinta Adunării Parlamentare a OCEMN și membră a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN, președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională a Parlamentului Moldovei.

APCEMN este formată din 76 de parlamentari reprezentând toate cele 11 țări membre ale Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina. Alte șase state dețin statut de observator: Egiptul, Israelul, Franța, Germania, Slovacia, Belarus.

Adunarea Generală a APCEMN se întrunește de două ori pe an și se desfășoară în ţara care deține Președinția – mandat preluat prin rotație, pe o perioadă de 6 luni.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile