Logo Realitatea.md

Partidele pot depune dosarele de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru a candida pe circumscripția nr. 38

15 Ianuarie 2020, 09:26 // Politica

În perioada 15-24 ianuarie cei care doresc să candideze la funcția de deputat pe Circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești, pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților. Actele se depun la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) Hîncești.

Potrivit programului calendaristic aprobat de către Comisia Electorală Centrală, după depunerea cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă, CECE Hâncești are la dispoziție trei zile să decidă asupra înregistrării sau neînregistrării grupului de inițiativă. După înregistrare, CECE Hânceștii va elibera legitimații și liste de subscripție membrilor grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților.

Un candidat bărbat urmează să colecteze semnături de la 500 la 1000. Un candidat femeie – de la 250 la 500. Doar după ce sunt colectate semnăturile, se depune dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat. Primirea documentelor în vederea înregistrării în calitate de candidat se va face până pe data de 13 februarie, inclusiv. Ulterior, organul electoral are la dispoziție șapte zile pentru examinarea dosarului candidatului și a decide asupra înregistrării sau neînregistrării acestuia.

Amintim că, CEC a stabilit pentru data de 15 martie curent desfășurarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar. Alexandru Botnari a fost ales primar al municipiului Hâncești în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie 2019.

Citește și: 

Două mandate de deputat în cadrul Parlamentului, declarate vacante

PSRM are deja un candidat pentru funcția de deputat în circumscripția Hâncești. Greceanîi: Toți o să-i săriți în cap!

PDM rămâne fără un deputat în Parlament și membru de partid. Alexandru Botnari pleacă din viața politică (VIDEO)

Din fotoliul de deputat, înapoi la cel de primar de Hîncești. Vom avea alegeri parlamentare noi acolo!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile