Logo Realitatea.md

Partidul „Șor” îl acuză pe Dodon și PSRM că încearcă să excludă candidatul fracțiunii din alegerile parlamentare noi de la Hâncești

27 Februarie 2020, 11:21 // Politica

Partidul Socialiștilor și președintele Igor Dodon întreprind tentative să-l excludă pe candidatul Partidului Politic „Șor", Vitalie Balinschi din campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.38, Hâncești. Acuzațiile sunt aduse de către Partidul „Șor”.

Potrivit formațiunii politice, la 26 februarie curent, angajați ai Procuraturii și polițiști au descins în mai multe localități, intimidând oamenii și încercând să obțină mărturii că ar fi primit bani ca să meargă la „OrheiLand", a menționat Denis Ulanov, deputat al Partidului Politic „Șor".

Parlamentarul a precizat că descinderea procurorilor a fost organizată în urma unei pretinse plângeri a unui primar local, potrivit căreia oamenii ar fi fost plătiți să meargă în excursie la „OrheiLand". Ulanov spune că asemenea călătorii sunt organizate în multe localități, dar anume la Hâncești a fost organizată această acțiune, în plină campanie electorală.

„Partidul Politic „Șor” susține că deține informații că descinderea a fost organizată la comanda lui Igor Dodon, care încearcă astfel să prevină înfrângerea candidatului său la scrutin. Igor Dodon și PSRM știu că nu au nicio șansă să învingă la Hâncești, iar o înfrângere în această circumscripție i-ar afecta mult șansele la viitoarele alegeri prezidențiale. De aceea încearcă să excludă candidatul nostru care are șanse reale la victorie", a declarat Denis Ulanov.

Candidatul Partidului „Șor", Vitalie Balinschi, a declarat la conferința de presă că așa cum a anunțat și anterior, el desfășoară o campanie electorală corectă, bazată pe informarea alegătorilor și discuțiile în baza programului său. El a reiterat apelul către contracandidați să desfășoare o campanie electorală corectă. „La fel cum i-am invitat la începutul campaniei să ducă o luptă corectă și cinstită, fac și astăzi apel să ne lansăm într-o competiție a ideilor și proiectelor pentru oameni. Dar să nu folosim instituțiile publice, resursele administrative în fraudarea alegerilor și să nu folosim instituțiile statului în campania electorală", a afirmat Balinschi.

Partidul Politic „Șor" a prezentat și o declarație în care a condamnat intimidările și abuzurile comise de guvernare în campania electorală de la Hâncești. În document se menționează că formațiunea politică respinge categoric acuzațiile de corupere a alegătorilor și constată că în Republica Moldova se instaurează un regim dictatorial controlat de președintele Igor Dodon.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile