Logo Realitatea.md

Partidul condus de un fost ministru al Apărării cere Maiei Sandu să facă publice cheltuielile suportate pentru vizita lui Șoigu

26 August 2019, 10:36 // Politica

Partidul Unității Naționale (PUN) solicită premierului Maia Sandu să facă publice cheltuielile instituțiilor implicate în asigurarea vizitei ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, în Republica Moldova.

Potrivit PUN, este „inadmisibil ca din banii cetățenilor Republicii Moldova, în timp ce guvernul crește impozitele și se împrumută la FMI, să se cheltuie milioane pe vizita unui oficial rus”.

„Prezența ministrului rus al apărării la Chișinău a dovedit că vechile practici duplicitare ale binomului Plahotniuc-Dodon funcționează cu succes.

Guvernul în frunte cu Maia Sandu protestează de formă împotriva vizitei lui Serghei Șoigu și o declară ca fiind vizită privată dar, în același timp, instituții subordonate executivului, precum MAI, asigură buna desfășurare a deplasării oficialului rus în Republica Moldova, inclusiv în Transnistria ocupată”, se arată într-un comunicat al Partidului Unității Naționale.

Totodată, PUN consideră că „Maia Sandu și guvernul girează și ajută la implementarea agendei lui Igor Dodon depărtându-se din ce în ce mai mult de promisiunile din campania electorală, iar cheltuirea banului public pe vizitele „private” ale oficialilor ruși nu înseamnă nici dezoligarhizare nici bunăstare pentru cetățeni”.

De menționat că, liderul PUN, Anatol Șalaru, a fost ministru al Apărării în perioada iulie 2015 - decembrie 2016.

Amintim că, sâmbătă, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a întreprins o vizită la Chișinău, la inițiativa șefului statului, Igor Dodon, participând la evenimentele organizate de Președinție cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism.

CITEȘTE ȘI:

Cum va zbura Șoigu în Moldova: Ucraina interzice survolarea spațiului său, iar prin România are nevoie de coordonarea NATO

Guvernul comemorează, iar Dodon celebrează. Ce a făcut șeful statului de Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare (FOTO)

Mica Delegație condusă de Șoigu, care vine într-o așa-zisă vizită „oficială”, numără peste 30 de persoane

(VIDEO) Maia Sandu l-a luat la rost pe ministrul Apărării: „Întâlnirea cu Șoigu nu este oficială, nu puteți semna niciun acord”

(VIDEO) Voicu se face „într-o ureche”. Ce spune ministrul Apărării despre vizita omologului său rus

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile