Logo Realitatea.md

Partidul ȘOR se plânge că-i sunt încălcate drepturile în Parlament

25 Iunie 2019, 11:22 // Politica

Serviciul de presă al Partidului ȘOR a transmis un comunicat presei, potrivit căruia, deputații din această formațiune se arată nemulțumiți că le-ar fi încălcate drepturile de către majoritatea parlamentară. Până acum, nu au fost prezenți la vreo ședință a Parlamentului.

„Majoritatea parlamentară continuă politica sa de haos și ilegalități, care a început chiar odată cu formarea noii puteri. Una din principalele ținte ale represiunilor și atacurilor este fracțiunea de opoziție Partidul ȘOR. Deputații noștri nici nu au fost invitați la ședința plenară din 8 iunie, la care noua majoritate parlamentară, în regim de pompieri, a numit noua putere. Toate ședințele care au urmat după 8 iunie de asemenea au fost convocate cu încălcări grave ale Regulamentului Parlamentului, fără respectarea termenului necesar pentru informarea deputaților cu ordinea de zi.  Mai mult ca atât, sunt încălcate flagrant drepturile fracțiunilor de a delega reprezentanții săi în organele de lucru ale Parlamentului. Majoritatea parlamentară face orice pentru a crea la maxim condiții cât mai neconfortabile pentru opoziție. Fracțiunea Partidului ȘOR este practic exclusă din activitatea parlamentară normală. Sunt ignorate și încălcate drepturile a peste 117 mii de alegători pe care deputați fracțiunii Partidul „ȘOR” îi reprezintă în legislativ.

Haosul și fărădelegile comise în Parlament și din administrația publică centrală se transpun în toate sferele vieții și, de facto, aprofundează criza politică provocată de politicieni iresponsabili. În aceste condiții, deputații noștri poartă un dialog activ și consultări atât în interiorul partidului cu liderii teritoriali, dar și cu simpli cetățeni – alegători din toate colțurile țării, pentru a elabora o poziție oficială a partidului. În prezent, aceste consultări sunt la etapa finală, iar rezultatele lor vor fi luate în calcul la elaborarea poziției partidului și fracțiunii privind acțiunile sale ulterioare.

 Înainte de a ne decide poziția, având în vedere consultările menționate, dar și atrăgând atenția la situația creată și presingul agresiv al majorității parlamentare, fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să desfășoare o ședință extinsă a fracțiunii, în următoarele zile, cu participarea reprezentanților conducerii Partidului ȘOR,  la care va fi elaborată decizia privind tactica și strategia fracțiunii, inclusiv forma de activitate în organul Legislativ suprem, precum și formele de apărare a drepturilor deputaților noștri, și ale celor câteva zeci de mii de membri de partid și celor peste 117 mii de alegători.

Fracțiunea va anunța deciziile luate în următoarele zile”, este comunicatul de presă.

Solicitată telefonic de Realitatea.md pentru a afla dacă Ilan Șor va fi prezent la ședința partidului, reprezentanta serviciului de presă ne-a spus că se va interesa și va reveni tot printr-un comunicat de presă.

Realitatea.md amintește că se vehiculează că Ilan Șor ar fi plecat din țară împreună cu familia și s-ar afla în Israel, aceasta în timp ce dosarul în care este vizat se află pe rol la Curtea de Apel Cahul.

CITEȘTE ȘI:

Ilan Șor a vândut afacerea duty free din Moldova. Iată noii proprietari!

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile