Logo Realitatea.md

Partidul ȘOR și frauda bancară: Ulanov nu vede niciun conflict de interese și vrea să fie în Comisia de anchetă

11 Iulie 2019, 15:52 // Societate

Candidaturile a doi deputați din Partidul ȘOR au fost respinse pentru a fi parte a Comisiei de anchetă privind frauda bancară și cea a investigării privatizărilor. Și Denis Ulanov, spre exemplu, deși a prezentat interesele lui Ilan Șor, vizat în dosarul BEM, spune că nu vede niciun conflict de interese. Mai mult, are o explicație în acest sens...

„Am fost respins din cadrul Comisiei privind ancheta furtului bancar pe motiv că a-și avea conflict de interese. Da, am fost avocatul lui Ilan Șor până la primirea mandatului de deputat, dar ce atribuție are asta cu ancheta fraudei bancare?. Dar deputatul Alaiba nu are conflict de interese?. El doar a fost consilierul lui Filat, a lui Leancă exact în perioada devalizării celor trei bănci. Ce taină scunde majoritatea parlamentară. De ce nu permite fracțiunii noastre parlamentare să facem parte din această Comisie de anchetă?. Dacă vă pretindeți a fi obiectivi, de ce ne încălcați drepturile, de ce nu ne permiteți să ne exprimăm opinia privind furtul banilor din sistemul bancar?”, a menționat Denis Ulanov.

Acesta a mai adăugat că: „Noaptea a fost elaborat un proiect de lege unde se stipulează că președinția Comisiei va fi deținută de Blocul ACUM, iar Marina Tauber poate fi doar membru al prezentei Comisii, pe motiv că figurează în raportul KROLL. Iarăși avem întrebări, cum ieri nu se putea acest lucru, iar peste noapte a devenit posibil. Iarăși am fost limitați în drepturile noastre. De ce actuala majoritate parlamentară ne-a lipsit de dreptul de a deține președinția acestei Comisii”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3688 0.0935%
USD USD 17.3517 -0.3595%
RUB RUB 0.2723 0.0735%
RON RON 4.0700 0.0123%
UAH UAH 0.6937 -1.2667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile