Logo Realitatea.md

PAS a reacționat la falsurile distribuite de PSRM: „Dodon recurge la cele mai mârșave provocări din setea lui de putere”

15 Noiembrie 2020, 13:28 // Politica

„Dodon recurge la cele mai mârșave provocări din setea lui de putere. Ceea ce face Igor Dodon este o crimă împotriva poporului. Echipa lui Dodon comite ilegalități și în ziua votului. Dodon încearcă să intoxice votul sincer al cetățenilor prin provocări și falsuri”. Acestea au fost printre primele declarații ale echipei PAS din partea căreia candidează Maia Sandu, contracandidata lui Igor Dodon, candidatul independent, susținut de socialiști. Reacția vine în contextul în care pe canale de Telegram au apărut imagini cu titlul de „exclusiv” menite să denigreze imaginea Maiei Sandu.

Potrivit imaginilor, PAS ar achita alegătorii din stânga Nistrului pentru a vota Maia Sandu.

„Cerem oprirea imediată a provocărilor și a minciunilor precum că cineva ar plăti pentru un vot acordat Maiei Sandu. Venim cu un apel către cetățeni, și din țară, și din diasporă: Fiți atenți! Printre dvs., inclusiv în diasporă, au fost plasate persoane care provoacă și înregistrează falsuri despre așa-zisa mită. 

Mobilizarea fără precedent, sinceră și liberă a cetățenilor noștri din diasporă arată dorința imensă a moldovenilor de a-și exprima votul – un drept constituțional, iar încercarea de a destabiliza și a intoxica acest proces liber constituie o infracțiune”, se arată în declarația PAS.
Totodată, formațiunea va cere investigarea „acestor falsuri, oriunde au fost fabricate, și tragerea la răspundere a făptașilor”. „Provocatorii vor fi pedepsiți penal. Dragi cetățeni, ieșiți la vot!”, se conchide declarația.

CITEȘTE ȘI:

Incident la o secție de votare de la Varnița. Un bărbat a încercat să fotografieze buletinul de vot (VIDEO)

Sabotaj! Pe o stradă din Sănătăuca, care duce la secția de votare au fost puse scoabe. Mai multe mașini au rămas cu anvelopele sparte (VIDEO)

La Varnița, oamenii din nou se ceartă. Sunt prezenți deja deputați PSRM. „Unde-i Furculiță, vreau să-l întreb de salariu” (VIDEO)

Au schimbat metoda. „Transnistrenii au luat-o la picior” spre secțiile de votare din localitatea Sănătăuca (FOTO)

Altercații la Varnița. Transnistrenii au început a fi aduși cu autocarele. Localnicii au reușit să nu le permită (VIDEO)

MAI a adus mascații la Varnița. Folosec electroșocul. Polițist: „Am să folosesc și gazele lacrimogene”. Deputați PSRM și PAS, la fața locului (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile