Logo Realitatea.md

PAS a reacționat la demersul deputaților democrați: „Nu avem nici o legătură cu Ludmila Kozlowska și cu ONG-ul ei”

22 August 2018, 15:00 // Politica

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că nu are nici o legătură Ludmila Kozlowska și fundația acesteia Open Dialog (Dialog Deschis). O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către PAS, după ce un grup de deputați ai Partidului Democrat din Moldova (PDM) a făcut mai multe interpelări către mai multe instituții ale statului, referitor la cazul Ludmilei Kozlowska, prin care solicită organelor competente de la noi din țară să examineze dacă au afectat sau nu securitatea statului nostru legăturile pe care le are aceasta cu PAS și PPDA.  

„PAS nu are nicio legătură cu Ludmila Kozlowska și cu ONG-ul menționat. Am participat la o conferinţă organizată de acest ONG în Parlamentul European despre încălcarea drepturilor omului de către regimul de la Chișinău. Discuțiile sunt publice, le recomandăm celor de la PD să le asculte cu atenție. Și dacă slugile lui Plahotniuc consideră că participarea la această discuție este finanţare ilegală a PAS-ului, atunci cum trebuie să fie considerate finanţările netransparente de milioane ale PDM-ului, la care aşa şi nu au dat răspuns sau finanţarea din Bahamas a PSRM-ului şi a lui Dodon?”, se arată într-un comunicat al PAS.

Amintim că un grup de deputați ai PDM a trimis scrisori mai multor instituții de stat, solicitând verificări privind posibilele activități contra Republicii Moldova din partea Ludmilei Kozlowska, deținătoare a cetățeniei ruse și ucrainene și președintă a fundației Open Dialog (Dialog Deschis), recent expulzată din Polonia și UE, pentru legături cu serviciile speciale ruse. PDM a solicitat investigarea legăturilor dintre aceasta, Fundația Otwarty Dialog și partidele politice PAS și PPPDA, inclusiv posibile aspecte ce țin de finanțarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menționate.

VEZI ȘI:

PDM a solicitat informații de la instituțiile statului privitor la cazul Ludmilei Kozlowska, care a interacționat și cu unele partide de la noi (DOC)

Citeste tot despre: Ludmila Kozlowska, PAS, PDM, reacție
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile