Logo Realitatea.md

PAS ar susține un candidat la funcția de prim-ministru propus de Platforma DA. Maia Sandu: „Nu asta este problema acum”

01 Iunie 2020, 19:00 // Politica

Președinta PAS, Maia Sandu, a declarat că formațiunea este deschisă față de propunerile Platformei DA privind un potențial candidat la funcția de prim-ministru. Întrebată anume de Andrei Năstase, într-un interviu pentru Agora.md, politiciana nu a vrut să răspundă, explicând că, în prezent, problema este în numărul insuficient de voturi pentru a sprijini un nou Guvern al Republicii Moldova.

„Nu am discutat despre candidaturi. În primul rând, am discutat despre proiectul privind moțiunea de cenzură al colegilor din Platforma DA împotriva Guvernului, pentru că depunerea unei moțiuni de cenzură este un lucru, dar trebuie să ne gândim ce va urma după aceasta, cum vom numi un Guvern bun”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată în ce condiții, PAS ar vota moțiunea de cenzură, fosta prim-ministră a răspuns în următorul fel: „În situația în care vom ști că vom avea un Guvern de treabă, care să ajute țara să iasă din criză. Sigur că sunt candidați foarte buni și din partea Platformei DA și din partea PAS, dacă vreți. Nu asta este problema acum. Problema cea mare sunt voturile. Nu sunt 51 de voturi pentru un nou Guvern, nu există sprijin parlamentar”.

„Noi suntem deschiși față de propunerile Plaformei DA, însă până nu avem voturi suficiente, aceste discuții sunt artificiale. Dacă le-am fi avut, noi cu Platforma DA demult am fi oferit un Guvern bun care ar fi rezolvat problemele economice și cele care țin de situația sanitară”, a conchis Maia Sandu.

Realitatea.md amintește că Platforma DA a pregătit proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu, însă anterior, deputații formațiunii au anunțat că va fi depus, atunci când vor avea certitudinea că este posibil de instaurat un Guvern pro-european.

CITEȘTE ȘI:

Maia Sandu: Este complicat să se găsească voturi pentru un Guvern de treabă, însă nu vom purta discuții în acest sens cu Partidul „Șor”

Maia Sandu: Guvernul Chicu este un dezastru. Însă nu este corect să-l demiți, dacă nu ai certitudinea când și cum poți învesti altul

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile