Logo Realitatea.md

PAS și PPDA reacționează la anunțul PDM privind alegerile anticipate din Chișinău: "Nu vor exista negocieri…"

06 Martie 2018, 13:02 // Politica

Partidul ”Acțiune și Solidaritate” (PAS) și Partidul ”Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) nu vor purta negocieri cu Partidul Democrat (PDM) în vederea susținerii unui candidat comun la alegerile locale noi din municipiul Chișinău. Reacțiile au parvenit în urma anunțului făcut astăzi de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc, potrivit căruia partidul pe care-l reprezintă va susține un candidat comun al partidelor pro-europene în cadrul alegerilor locale anticipate.

Potrivit PAS, candidatul pe care îl va susține în realitate PDM la Primărie va fi candidatul socialiștilor.

”Plahotniuc reconfirmă alianța PD-PSRM la alegeri. Conducerea PD-ului, respectând tradiția de a susține candidatul socialiștilor, vrea, și de această dată, să îl facă câștigător pe Ceban sau pe oricine va fi candidatul PSRM la primărie. Declarațiile lor sunt mincinoase, fapt demonstrat în campania prezidențială, când au vrut să ponegrească candidatul unic proeuropean prin susținerea lor toxică, în realitate sprijinindu-l pe Dodon cu toată mașinăria lor administrativă și mediatică. Candidatul „unic proeuropean” pe care îl va susține în realitate PD la primărie va fi candidatul socialiștilor.

PAS nu negociază cu PD nici pe acest subiect, nici pe altele, poziție expusă de nenumărate ori și cu diverse ocazii. Reamintim că decizia de a nu purta negocieri și de a nu coopera cu PD și PSRM, vinovați de dezastrul din țară, a fost adoptată la Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate din 10 septembrie 2017”, se arată în mesajul Partidului ”Acțiune și Solidaritate”.

De asemenea, vicepreședintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA), Alexandru Slusari, a declarat pentru Radio Chișinău că nu va accepta o cooperare cu PD în vederea susținerii unui candidat comun la alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

”Noi suntem deja deprinși cu aceste lucruri. Este un măr otrăvit. Nu consider că PD este proeuropean. Știind că persoana care va fi înaintată în calitate de candidat la Primăria Chișinău nu ar avea nicio șansă, PD încearcă acum să semene zâzanie printre partidele de dreapta și centru-dreapta”, a menționat Slusari.

Realitatea.md amintește că astăzi, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a anunțat că nu va înainta un candidat pentru Primăria Chișinău și va susține un candidat unic și pro-european pentru alegerile locale anticipate.

Vlad Plahotniuc a atenționat reprezentanții formațiunilor de dreapta să nu se grăbească să renunțe la sprijinul PDM, așa cum s-a întâmplat la prezidențialele din 2016.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile