Logo Realitatea.md

PAS și-a asumat o decizie privind viitoarea guvernare: Sperăm să fie împărtășită de PPDA

05 Iunie 2019, 19:55 // Politica

Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a luat azi o decizie în legătură cu viitoarea guvernare, fără PPDA. În fapt, deputații aleși au decis să-și asume un Guvern ACUM.

„Cu 46 de voturi „Pentru” și 1 „Împotrivă” din 47 de membri prezenți, și-a asumat o decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică actuală și oferi Moldovei un guvern legitim și democratic. CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin”, scrie pe pagina de Facebook a partidului.

Nu se cunoaște deocamdată cine a votat împotrivă.

În același timp, membrii PAS speră că decizia lor va fi susținută de membrii PPDA: „Reiterăm că toate deciziile pe care le vom lua vor fi doar în interesul eliberării cetățenilor de teroare și mizerie”.

Amintim că socialiștii au înaintat pentru funcția de speaker candidatura președintei formațiunii - Zinaidei Greceanîi. Chiar și în contextul în care PAS și PSRM s-ar alia, nu au destule voturi pentru a crea o majoritate în Parlament.

În urma alegerilor parlamentare din februarie, PSRM s-a ales cu 35 de mandate, PDM - cu 30, Blocul ACUM DA PAS - cu 26 și Partidul ȘOR - cu 7. Au mai fost aleși și trei candidați independenți la funcția de deputat.

CITEȘTE ȘI:

ULTIMA ORĂ! Blocul ACUM îl înaintează pe Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului, iar pe Maia Sandu - la Guvern (VIDEO)

(VIDEO) Năstase va vedea funcția de speaker, când își va vedea ceafa! Ce are de spus Dodon cu privire la cerințele ACUM

(VIDEO) Nu putem ceda funcția de speaker... Poziția PSRM după negocierile de azi cu ACUM

Blocul ACUM este gata să voteze la funcția de președinte al Parlamentului candidatul PSRM, dar cu o singură condiție

Citeste tot despre: decizie finală, PAS, PPDA, PSRM, speaker
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4945 0.8802%
USD USD 17.6942 -0.1862%
RUB RUB 0.2497 0.7667%
RON RON 4.0244 0.8268%
UAH UAH 0.6558 -0.5610%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile