Logo Realitatea.md

Blocul ACUM și-a desemnat candidații la funcția de primar pentru cinci suburbii ale municipiului Chișinău (FOTO)

15 Septembrie 2019, 15:02 // Stiri

Blocul ACUM - Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” și-a desemnat astăzi candidații la funcția de primar pentru cinci suburbii din municipiul Chișinău. Este vorba de localitățile Budești, Condrița, Cruzești, Vadul lui Vodă și Ghidighici.

Foto: PAS

Budești - candidat Sergiu Brînză

Este născut în satul Budești. A absolvit UPS „Ion Creangă”, facultatea de Istorie și Etnopedagogie. A activat la Muzeul Național de Istorie a Moldovei în funcția de șef-secție „Relații cu Publicul”. Actualmente este în funcția de director al Instituției Publice, Liceul Teoretic „Budești”, activând de 8 ani cu un colectiv de peste 50 de oameni și aproximativ 500 de elevi.

Condrița – candidată Zagareanu Svetlana

S-a născut și locuiește în satul Condrița. Din 2011-2015 a activat ca consilier local. Din 2017 până în prezent activează în oficiul poștal al satului.

Cruzești – candidat Zaporojan Igor

A absolvit facultatea de Istorie și Psihologie la USM, o perioadă de timp activând la Universitate, dar salariul mic l-a determinat să inițieze o afacere proprie în domeniul construcțiilor metalice.

Vadul lui Vodă – candidat Onofriciuc Viorel

Are o experiență bogată în domeniul public, deși este implicat în cel privat de mai bine de 20 de ani. A activat în calitate de inginer în secția de dezvoltare social-economică a Primăriei orașul Vadul lui Vodă , apoi transferat în funcția de consilier-referent al primarului. Au urmat alte funcții publice, ceea ce îi oferă un avantaj în cunoașterea mecanismelor de funcționare ale APL-urilor.

Ghidighici – candidată Caraman Angela

A absolvit facultățile de Filologie și Drept la Chișinău și a activat mai bine de 19 ani în serviciul public, atât la nivel local, cât și la nivel central, dintre care peste 12 ani în funcții de conducere. Pentru dezvoltarea sa personală, a susținut teza de master în domeniul administrației publice și, recent a urmat masteratul în domeniul managementului politic și electoral. Problemele localității îi sunt cunoscute și din calitate de secretar al Consiliului local Ghidighici între anii 2016-2018.

Amintim că, alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie curent.

Citeste tot despre: alegeri, candidați, Chisinau, PAS, primar, suburbii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile