Logo Realitatea.md

Patru candidați independenți și reprezentantul unui partid, înregistrați ieri în cursa pentru funcția de deputat

20 Septembrie 2019, 14:27 // Stiri

Încă patru candidați independenți și reprezentantul unei formațiuni politice au fost înregistrați oficial ieri în cursa electorală de către Consiliile Electorale ale Circumscripțiilor Electorale Uninominale nr.17, 33 și 50. Astfel, pentru funcția de deputat din circumscripția Nisporeni au fost înregistrați candidații inependenți Emilia Ristic și Ion Angheluță, în circumscripția nr.33 a fost înregistrat candidatul independent Lidia Grozav, iar din partea Diasporei au fost înregistrați candidatul Partidului Unității Naționale, Dorin Dușciac, și candidatul independent Vasile Calmațui.

Emilia Ristic care activează în calitate de consultant principal la Ministerul Finanțelor și locuiește în capitală a prezentat la CECEU nr.17, Nisporeni un număr de 15 file cu semnăturile a 297 de susținători. Conform legii, pentru a fi înregistrate, candidatele femei trebuie să prezinte între 250 și 500 de semnături ale susținătorilor.

Ion Angheluță este medic chirurg de profesie, activând anterior la Spitalul din Strășeni și locuiește în Milești. Acesta a prezentat la Consiliul Electoral din Nisporeni un număr de 32 de file cu semnăturile a 591 de susținători, iar după verificarea veridicității acestora a fost luată decizia de a fi înregistrat.

În circumscripția electorală uninominală nr.33, care include cinci localități din suburbia capitalei, pe lângă cei patru candidați deja înregistrați, a fost înregistrată și candidata independentă Lidia Grozav. La 16 septembrie, aceasta a depus actele necesare la CECEU nr.33, inclusiv 16 liste de subscripție completate, conținând semnăturile a 330 de susținători, fiind înregistrată ieri în cursa electorală.

În circumscripția uninominală nr.50, la vest de Republica Moldova, a fost înregistrat candidatul Partidului Unității Naționale, Dorin Dușciac. Acesta este inginer-cercetător și fizician de profesie, are titlul științific de Doctor în fizică și activează la Comisariatul pentru Energie Atomică (CEA) din comuna Saclay, o suburbie a Parisului. Candidatul PUN a prezentat la CECEU nr.50 un număr de 28 de liste de subscripție completate care includ semnăturile a 760 de susținători. După verificarea a 500 dintre acestea a fost luată decizia privind înregistrarea candidatului.

Tot din partea diasporei a fost înregistrat în cursa electorală și candidatul independent Vasile Calmațui care este inginer de profesie și activează în calitate de director al companiei „WEXIM” din Franța, specializată în comercializarea pieselor de schimb și accesorii pentru smartphone-uri, tablete și alte dispozitive mobile, atât pentru profesioniști, cât și pentru persoane fizice. Acesta a prezentat la CECEU nr.50 un număr de 34 de file cu 765 de semnături ale susținătorilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile