Logo Realitatea.md

Patru cetățeni străini au racolat o femeie din Cahul. Victima a fost impusă să presteze servicii sexuale în România

15 Decembrie 2016, 12:40 // Societate

Doi cetățeni ai Ucrainei și doi ai României sunt învinuiți de traficarea unei femei din Republica Moldova în scop de exploatare sexuală comercială în România. În acest sens, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală.

Foto simbol: patch.com

Potrivit actului de învinuire, în perioada aprilie – mai anul curent, inculpaţii au recrutat o femeie din Cahul, pe care prin înşelăciune, sub un pretext inventat, au transportat-o în orașul Galaţi, unde aceasta a acordat servicii sexuale mai multor persoane.

După ce a revenit acasă, victima a fost impusă de către inculpaţi să le întoarcă o parte din bani pentru cheltuielile privind transportarea acesteia în România.

În luna iulie curent, inculpaţii au încercat din nou să traficheze victima şi încă o persoană din anturajul acesteia, însă aceasta a anunţat oamenii legii, după care toţi patru au fost reţinuţi de procurori şi colaboratorii Centrului pentru Combaterea Traficului de persoane.

La momentul reţinerii, la unul din ei au fost depistate acte false.

Actualmente, doi dintre inculpaţi se află în arest preventiv, iar ceilalţi au interdicţia de a părăsi ţara. Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate, ei riscă până la 15 ani de detenţie. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile