Logo Realitatea.md

Patru grupări criminale, identificate de PCCOCS și SIS. Colaborau între ele printr-un angajat MAI (VIDEO)

18 Aprilie 2019, 13:43 // Societate

Patru grupări criminale au fost implicați într-o schemă amplă în baza căreia procurorii PCCOCS au deschis mai multe cauze penale. Membrii acestora nu se cunoașteau, însă colaborau printr-un intermediar. Acest intermediar este un angajat al Ministerului Afacerilor de Interne (MAI).

Mai mult decât atât, liderul unei grupări din cele patru i-ar fi luat legitimația angajatului MAI, pe care o ținea în gaj. Angajatul MAI ar fi avut o datorie la el.

Totodată, a mai fost reținută o persoană cu funcție. Este vorba despre un șef de la Agenția Servicii Publice (ASP), la filiala căreia au avut loc ieri, 17 aprilie, percheziții marca PCCOCS și SIS.

Prima grupare criminală. Au fost reținute 4 persoane acuzate de comiterea infracțiunilor de organizare a migrației ilegale și confecționare a documentelor oficiale.

A doua grupare criminală. Au fost reținute 6 persoane acuzate de comiterea infracțiunilor de spălare de bani și contrabandă cu mijloace financiare.

A treia grupare criminală. Au fost reținute 5 persoane acuzate de comiterea infracțiunilor de confecționare, deținere, vânzare și folosire a documentelor oficiale și organizare a migrației ilegale.

A patra grupare criminală. Au fost reținute 3 persoane acuzate de comiterea infracțiunilor de confecționare, deținere, vânzare și folosire a documentelor oficiale și organizare a migrației ilegale.

Mai multe detalii aflați în conferința de presă de mai jos:

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile