Logo Realitatea.md

Patru indivizi, implicați în contrabandă cu țigări peste frontiera moldo-ucraineană, internați în spital. Polițiștii de frontieră au aplicat arma de foc

22 Noiembrie 2019, 13:57 // Societate

Patru persoane au fost rănite noaptea trecută în apropierea frontierei moldo-ucrainene, indivizii fiind implicați într-un caz de transportare ilicită a a produselor de tutungerie peste hotarul de stat. Cei patru au fost răniți de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, implicați în activitățile de serviciu pe direcția satelor Clocușna-Gvozdovți.

foto: border.gov.md

Măsurile au fost întreprinse în urma incidentului consemnat de către grănicerii ucraineni. Astfel, în jurul orei 00:30, grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița au întreprins acțiuni speciale privind contracararea transportului ilicit a produselor de tutungerie, peste frontiera moldo-ucraineană.

Conform cazului semnalat pe teritoriul Ucrainei de către patrula Serviciului Grăniceresc de Stat, precum că în zona de frontieră au fost observate trei persoane străine, care aveau asupra lor câte o cutie voluminoasă cu pachete cu țigări. La solicitarea de a se supune somațiilor a intervenit și al patrulea individ în apărarea celor trei. Bărbații, originari din Ucraina au prezentat un comportament agresiv punând în pericol viața grănicerilor ucraineni.

Astfel, reprezentanții instituției de frontieră au efectuat inițial împușcături de avertizare, însă fără rezultat. Ca urmare, persoanele au fost rănite, iar ulterior au fost internate la spitalul teritorial din Ucraina.

În prezent, polițiștii de frontieră în comun cu angajații Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei întreprind măsuri de investigație, inclusiv și percheziții în diverse locații pe teritoriul ambelor țări. Totodată, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi s-a deplasat în Direcția ragională Nord pentru o întâlnire cu omologul său din Ucraina, Serghei Deineko, pentru gestionarea comună a operațiunii de frontieră.

Pe sectoarele date și cele adiacente au fost dispuse forțe suplimentare din rezerva IGPF cu tehnica specială pentru supravegherea frontierei de stat, inclusiv centrul mobil de comandă TETRA.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei