Logo Realitatea.md

Patru infracțiuni răsunătoare și un singur autor! Organizatorii jafurilor din magazinele de bijuterii din Chișinău, reținuți (VIDEO)

23 Iunie 2016, 10:51 // Societate

Organele de drept au reținut liderii grupării criminale care au înfăptuit patru jafuri în proporții deosibit de mari, printre care și cazurile răsunătoare din magazinele de bijuterii din centru capitalei și din sectorul Ciocana. Gruparea criminală este formată din șapte membri. În prezent doi dintre ei, care sunt și liderii grupului de hoți, au fost reținuți pentru 30 de zile. Alți cinci presupuși infractori sunt identificați și dați în căutare. Infomația a fost făcută publică de către Ion Iachimov, șef al Inspectoratului Național de Investigații și procurorul Vitalie Sibov, în cadrul unei conferințe de presă. 

Foto (simbol): ziare.com

Potrivit lui Ion Iachimov, șef al Inspectoratului Național de Investigații, bărbații reținuți sunt originari din regiunea Transnistriană și au vârste de 34 și 35 de ani. Aceștia sunt consumatori de droguri și au antecedente penale, fiind condamnați anterior pentru infracțiuni similare.

Gruparea criminală specializată în furturi este autoarea jafurilor produse în luna februarie, aprilie și iunie în câteva magazine din de bijuterii din centrul capitalei și de la Ciocana, dar și furtul din casa unei femei din localitatea Hârjauca din raionul Călărași. Suspecții săvârșeau crimele fiind mascați, înarmați cu pistoale și bastoane din metal. 

Prejudiciile estimate aduse de infractori în urma acestor jafuri depășesc 700 mii de lei. 

Dosare penale pentru fiece caz în parte au fost unite într-o singură procedură. În procesul de urmărire penală au fost antrenați patru procurori și 27 de ofițeri. 

Liderii grupării, care se află în arest, și-au recunoscut vina. Bănuiții sunt cercetați penal pentru acte planificate de tâlhărie și cauzarea prejudiciilor în proporție deosebit de mari. Dacă vina lor va fi demonstrată, aceștia ar putea sta la pușcărie de la 12 la 15 ani.

Citește și:

JAF într-un magazin de bijuterii din centrul capitalei. Doi bărbați au furat mai multe bunuri

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile