Logo Realitatea.md

Patru iranieni au făcut cale întoarsă spre Istanbul după prezentarea unor pașapoarte „poloneze” și „belgiene” falsificate

18 Septembrie 2019, 13:39 // Societate

Patru cetățeni ai Iranului au fost reținuți pentru controlul suplimentar la intrarea în țară prin punctul de trecere al frontierei din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău în urma identificării unor elemente de protecție lipsă, asupra documentelor de călătorie. Incidentele au fost semnalate în ultimele 24 de ore.

Foto: border.gov.md

După sosirea cursei regulate Istanbul-Chișinău, la linia de control s-au apropiat două persoane, mama și fiul. Acestea au oferit, pentru autorizarea trecerii, pașapoartele cu semne discrete de falsificare, care ar fi fost emise de către autoritățile poloneze. În timpul verificărilor adiționale au fost găsite pașapoartele autentice eliberate de instituția competentă din Iran. Atât mama cât și fiul au recunoscut că și-au perfectat actele de călătorie prin intermediul unui necunoscut.

La câteva ore distanță, pe aceeași cursă, s-au prezentat la controlul de frontieră doi cetățeni ai „Olandei”. Și în acest caz, au fost semnalate semne vădite de falsificare asupra documentelor biometrice, fiind supuse examinării speciale. Simultan, polițiștii de frontieră au verificat toaleta din sala de sosire unde a fost găsit un pașaport deteriorat, țara de origine fiind Iran.

În ambele cazuri, au fost întocmite procese verbale de audiere și constatare a faptei săvârșite. Actele sunt transmise în laboratorul tehnico-criminalistic. Toate patru persoane au făcut cale întoarsă cu aceeași destinație.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile