Logo Realitatea.md

Cinci membri ai Cabinetului de miniștri s-au autoizolat, fiind în grupul de risc de infectare cu coronavirus

22 Mai 2020, 12:19 // Societate
// Autor:  
Elena Putregai

Cel puțin cinci membri ai Cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu s-au autoizolat, după ce miercuri au participat la o ședință a PDM. Este vorba despre viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic; ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean; ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea; ministrul Apărării, Alexandru Pînzari și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Cei cinci se află în grupul de risc de infectare cu coronavirus, pentru că unul din deputații democrați, Eugeniu Nichiforciuc, a fost diagnosticat pozitiv.

„Toți cei care au interacționat cu miniștrii s-au autoizolat. Urmează să treacă testul la coronavirus și, în cazul în care rezultatele vor fi negative, vor reveni la serviciu. Respectiv, în cazul în care rezultatele vor fi pozitive, vor respecta măsurile necesare”, ne-a explicat Vitalie Dragancea, consilierul prim-ministrului Ion Chicu.

Un număr exact despre câte persoane din cadrul Casei Guvernului s-au autoizolat nu cunoaștem. În schimb, până la moment, miniștrii nu au prezentat simptomele specifice noul tip de virus.

De regulă, în cadrul fiecărui Minister, sunt secretari de stat care pot coordona activitatea instituției, astfel încât aceasta să nu fie stopată în asemenea situații.

Realitatea.md amintește că despre faptul că Eugeniu Nichiforciuc are coronavirus s-a aflat joi, adică la o zi de la ședința PDM. Acesta l-a telefonat pe președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov, iar cel din urmă a anunțat toți colegii deputați la ședința Parlamentului. 

Perioada de incubație a Covid-19 variază între 1-14 zile. Respectiv, prelevarea probelor pentru teste poate fi efectuată începând cu sâmbăta curentă.

CITEȘTE ȘI:

Toți deputații vor fi testați la coronavirus, după ce unul s-a infectat. S-au făcut glume! Furtună: „Vorbesc serios”

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile