Logo Realitatea.md

Patru noi secretari de stat la MEI, MADRM, MAI și MECC! Doi dintre ei au mai ocupat funcțiile date

27 Noiembrie 2019, 14:56 // Actualitate

Patru secretari de stat au fost numiți în fucnții în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Astfel, Iuliana Drăgălin a revenit în funcția de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, deținută în cadrul Guvernului Filip, Dorin Ambros în cea de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, deținută până la reorganizarea Guvernului, iar Sergiu Golovaci și Ion Gheorghiu au fost numiți în funcțiile de secretari de stat al Ministerului Apărării și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

colaj: realitatea.md

Iuliana Drăgălin a activat în funcția de secretat de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), responsabilă de cooperarea internațională, în cadrul Guvernului Filip, atunci când actualul premier Ion Chicu era ministru al Finanțelor, iar actualul ministru al Economiei, Anatol Usatîi, era, la fel secretar de stat la MEI.

Iuliana Drăgălin este doctor în științe economice, are 15 ani de experiență la ULIM, ajungând până în funcția de decan al facultății. Are și experiență de muncă la ODIMM.

La propunerea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Ion Perju, Dorin Andros a fost numit în calitate de secretar de stat din data de 28 noiembrie. Anterior, acesta a activat ca secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) până la restrucrutarea Guvernului, când MDRC a intrat în componența MADRM.

După cum a precizat Ion Perju, Dorin Andros este un specialist cunoscut în domeniul la care este propus, iar „cei din segmentul dezvoltării regionale îl așteaptă demult”.

Tot azi, Sergiu Golovaci a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acesta a studiat la Universitatea Tehnică din Moldova, Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” și Academia de Administrare Publica pe lângă Președintele Republicii Moldova, în prezent fiind în funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență al MAI.

Nu în ultimul rând, la propunerea ministrului Corneliu Popovici, Ion Gheorghiu a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC). Acesta este sportiv de performanță și antrenor emerit al Republicii Moldova, deținând titlurile de campion european și campion mondial. Acum un an Ion Gheorghiu a fost numit în funcția de președinte al Federației de lupte din Republica Moldova.

Foto: gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile